Meniu LIVE
Search
x

ÎPS Teodosie: ”Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu”

ÎPS Teodosie spune că bisericile nu se vor închide, în contextul unor noi posibile restricții impuse de autorități, și îi îndeamnă pe credincioși ”să lupte” și să-și ”mărturisească credința”. 

De Ana Maria Ghiarasim la 08.03.2021, 21:18
  • Arhiepiscopul Tomisului spune că autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra bisericilor pentru că ele aparțin lui Dumnezeu.

Arhiepiscopul Tomisului, care de la începutul pandemiei a ignorat în mai multe rânduri măsurile impuse și chiar a contestat în instanță restricțiile impuse pentru pelerinaje, susține că autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra bisericilor pentru că ele aparțin lui Dumnezeu.

Declarațiile au fost făcute după spațiul ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2.

"Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a spus IPS Teodosie, citat de Mediafax.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie: ”Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu”