Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie sfidează iar regulile, cu ocazia prăznuirii Sfântului Haralambie: ''Dacă stau închişi în casă se îmbolnăvesc sufleteşte''

Cum ne-a obişnuit deja, Arhiepiscopia Tomisului nu se ghidează după normele impuse în pandemie. Miercuri, creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Haralambie, iar în curtea bisericii care poartă hramul sfântului, a fost aseară agitaţie mare. Muzică religioasă, oameni mulţi şi nici gând de distanţare socială. La procesiune a participat şi Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

de Cătălina Buzoianu

la 10.02.2021, 09:47

Vezi și
  • Procesiune religioasă cu mulţi oameni, pe timp de pandemie
  • Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a participat la slujbă

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Cântările duioase din această seară sunt pentru fiecare dintre noi un nou început, o aşezare frumoasă sufletească.

Reporter: Nu ţi-a fost teamă?

Localnic: Teamă de ce?

Reporter: De boală.

Localnic: Nu, în niciun caz. Nu, dacă crezi în Dumnezeu nu îţi e frică.

Procesiune religioasă pe timp de pandemie

Astăzi, preoţii şi credincioşii parohiei "Sfântul Haralambie" din Constanţa vor întâmpina doi ierarhi la intrarea în oraş, apoi vor merge în procesiune la biserica Sfântul Haralambie, unde va fi oficiată liturghie de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Prea Sfinţitul Ilarion, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Nu îi expunem la îmbolnăvire, îi expunem la sănătate, că dacă stau închişi în casă se îmbolnăvesc sufleteşte. Nu se îmbolnăvesc ei de la o procesiune, că ţin. Vor merge şi cu măşti, şi unii lângă alţii, vântul duce tot ce e nepotrivit.

Timp de trei zile, începând de aseară şi până joi, vor fi mai multe slujbe, dar și o procesiune pe străzile orașului Constanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie sfidează iar regulile, cu ocazia prăznuirii Sfântului Haralambie: ''Dacă stau închişi în casă se îmbolnăvesc sufleteşte''