Antena Meniu Search
x

Dej: A inceput pregatirea in comun a militarilor romani si americani

Timp de doua saptamani municipiul Dej a fost transformat intr-un front de lupta! Din fericire, a fost doar un exercitiu. Au participat peste 100 de militari americani si alti 300 din Dej si Bistrita

Vezi și

Scopul a fost unul bine definit: strangerea relatiilor dintre armata Americana si cea Romana. "Soldatii americani cat si cei romani prezenti aici au foarte multa experienta si au luat parte la multe operatiuni". Operatiuni dificile, cu riscuri mari. In Dej, in schimb, au fost doar exercitii, conduse de Corpul de Infanterie Marina al Statelor Unite ale Americii. In total-400 de militari intre care peste 100 americani. "Suntem pentru prima data in Dej. Pana acum ne-a placut aici. Oamenii sunt foarte draguti", povesteste un militar american.

"Sunt misiuni de patrulare, de verificare in diferite puncte. De insotire, convoaie personalitati. Vom executa inclusiv trageri cu armamentul nostru, cu armamentul lor in contrapartida", a explicat colonelul Sever Zanc, Armata Romaniei in cadrul Apararii Colective si Coalitiilor.

Toate exercitiile facute au insa si un scop mult mai practic. Ridica nivelul de pregatire al militarilor nostri pentru misiunile specifice teatrelor de operatii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dej: A inceput pregatirea in comun a militarilor romani si americani