Antena Meniu Search
x

Experiment cu o cameră ascunsă. Ce fac românii când găsesc pe stradă un portofel

Un portofel pierdut pe stradă devine, în România, câştigul celui care îl găseşte. Un experiment al reporterilor Observator.

Vezi și

Un portofel pierdut pe stradă devine, în România, câştigul celui care îl găseşte. Un experiment al reporterilor Observator demonstrează că unii oamenii nu se gândesc de două ori, înainte de a-şi însuşi un bun de valoare lăsat nesupravegheat. Sunt însă şi situaţii impresionante, în care oamenii anunţă autorităţile. Reacţiile sunt surprinse cu o cameră ascunsă. 

Centrul Bucureştiului, ora prânzului. Un furnicar în interiorul căruia un obiect de valoare poate fi pierdut cu uşurinţă. Reporterii Observator încearcă să afle ce se întâmplă cu un portofel căzut din buzunarul unei tinere grăbite.

Bărbatul ia portofelul şi îşi continuă liniştit drumul. Iar când este pus în faţa faptului împlinit, găseşte repede o justificare.

Cinci minute mai târziu, reacţia pare trasă la indigo.

Pe acelaşi subiect

Reacţii corecte şi sincere vin, îmbucurător, de la copii.

Cazul lui Gabriel, un elev de 11 ani din Târgu Jiu, a impresionat o ţară întreagă. Copilul a găsit un portofel plin cu bani şi carduri şi chiar dacă unii colegi l-au sfătuit să-l păstreze, l-a predat dirigintei. Pentu gestul său a fost premiat. 

De altfel, testul nostru a fost trecut opt din cei 10 oameni care au ridicat portofelul.

Specialiştii spun că educaţia joacă un rol important în astfel de situaţii. 

Orice bun găsit pe stradă trebuie predat autorităţilor sau celui care l-a pierdut în termen de 10 zile. Însuşirea lui se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Experiment cu o cameră ascunsă. Ce fac românii când găsesc pe stradă un portofel