Antena Meniu Search
x

Doi km de drum european ai nimănui sunt praf şi pulbere, chiar la intrarea în România

E incredibil ce se întâmplă cu cel mai important drum care ne leagă de Bulgaria!

Vezi și

E incredibil ce se întâmplă cu cel mai important drum care ne leagă de Bulgaria! După ani în şir în care a fost lăsat de izbelişte, întreaga zonă a devenit unb peisaj dezolant. Culmea, în timp ce autorităţile nu îşi asumă nici vina, nici răspunderea, cineva s-a apucat să îl repare româneşte. 

Gropi din 3 în 3 metri acoperite cu pavele. Nu este un drum de ţară, ci chiar drumul care duce spre Vama Giurgiu. Ionuţ Cioacă, viceprimarul municipiului Giurgiu: "Nu am avut fondurile necesare pentru a face o investiţie aşa de mare, am făcut ce am putut. Ministerul Transporturilor ar trebuie să se implice mai mult, e un drum european, totuşi."

O poartă importantă pentru România. Drumul naţional 5 ar trebui să fie ca o carte de vizită pentru noi. În drum spre frontieră, pe aici, tirurile se afundă în multitudinea de gropi sau, în cel mai bun caz, în noroi.

Pe lângă cratere, tabloul e completat de gunoaie. Pare că treci printr-un adevărat ghetou. Ionuţ Cioacă, viceprimarul municipiului Giurgiu: "Noi am făcut nenumprate demersuri la Ministerul Transporturilor, acolo e drum naţional şi european. Dânşii au banii necesari şi autoritatea de a-l face aşa cum trebuie. Nu ne mândrim cu el şi nouă ne pare rău că arată aşa cum arată, dar fondurile noastre nu sunt suficiente de a face o lucrare de asemenea anvergură."

Pe acelaşi subiect

Culmea ironiei este că porţiunea de drum pe care autorităţile o pasează între ele are doar 2 km. Cei de la Ministerul Transporturilor se dezic şi ei de el. Cu ani în urmă, când drumul nu avea gropi, şi afacerile din jur mergeau ca pe roate. Ca la mama acasă, bucătărie fără frontiere. Aici a fost un restaurant, un bar şi o benzinărie. De câţiva ani s-a pus lacătul pe uşă, iar zona nu mai pare de interes pentru investitori.

Oricine vrea să schimbe nişte bani trebuie să treacă prin baltă, peste un palet să nu mă umplu de noroi şi găsim aici primul Echange care ar trebui să fie deschis Non-Stop, scrie "Vin Imediat" şi are lacătul pe uşă.

Pe lângă tir-uri, acesta e drumul pe care circulăm cu toţii către Bulgaria, Turcia sau Grecia. Si tot pe-aici trec şi o groază de turişti care ne vizitează ţara.

Patronii unui hotel nu au mai suportat ruşinea. Şi-au asfaltat singuri bucăţica lor de drum.

În urma prafului, gropilor şi noroaielor, rămâne totuşi o speranţă. Autorităţile promit că vor reabilita drumul, cu fonduri europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Doi km de drum european ai nimănui sunt praf şi pulbere, chiar la intrarea în România