Antena Meniu Search
x

Scandalul de la cinematograful Muzeului Ţăranului Român s-a încheiat cu o amendă

Scandalul de la cinematograful Muzeului Ţăranului Român s-a încheiat cu o amendă.

Vezi și

Scandalul de la cinematograful Muzeului Ţăranului Român s-a încheiat cu o amendă. Tânărul care a protestat cu manele, pentru a-şi exprima revolta faţă de tematica gay a peliculei, a fost sancţionat. După ce spectatorii au sunat la 112 şi au intervenit poliţiştii, filmul a fost reluat. Tema nu a fost înţeleasă, spun producătorii. Pelicula "Soldaţii. Poveste din Ferentari" e un strigăt de ajutor al unor personaje cărora singurătatea şi absenţa unei familii le-au schimbat viaţa.

La cinci minute de la începutul filmului, un domn a început să pună manele pe telefon. Un tânăr revoltat de tema abordată de peliculă, o poveste de dragoste între doi bărbaţi, consumată în Ferentariul zilelor noastre, a fost scos de poliţie din sala de spectacol şi amendat cu 500 de lei. Cu puţin timp înainte, mai multe de persoane au manifestat în faţa Muzeului din acelaşi motiv. 

Ada Solomon, producătorul filmului: "Am ajuns sa protejam o sala de spectacol ca pe o redută, ca pe o cazemată. Acest spatiu este un spaţiu al dialogului." Productorul peliculei susţine că tema filmului nu a fost înţeleasă. "Soldaţii. Poveste din Ferentari" este o producţie, la graniţa filmului documentar, despre izolare, singurătate şi lipsa unei familii. 

Adaptarea cinematografică a cărţii cu acelaşi titlu a fost premiată la câteva festivaluri internaţionale. Este al doilea protest de acest fel, în doar o săptămână, la Muzeul Ţăranului Român. Duminică, o altă proiecţie, tot cu tematică despre viaţa homosexualilor, a fost întreruptă de mai mulţi protestatari, care au cântat cântece religioase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Scandalul de la cinematograful Muzeului Ţăranului Român s-a încheiat cu o amendă