Antena Meniu Search
x

Video Două scaune, soluția găsită de conducerea Spitalului din Drobeta-Turnu Severin pentru cozile de la ambulatoriu

Conducerea Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin a găsit soluţia ca bolnavii să nu mai formeze cozi uriaşe la intrarea în ambulatoriu. A scos în faţa clădirii două scaune. Aşa că imaginile pe care Observator vi le-a arătat, ieri cu zeci de oameni înghesuiţi, s-au repetat. Imagini trase la indigo au fost şi la Casa de Pensii din oraş.  

de Redactia Observator

la 26.08.2021, 20:06

Vezi și

E a doua zi când la uşa ambulatoriului de la spitalul judeţean din Drobeta-Turnu Severin se strâng zeci de pacienţi. Bolnavii stau înghesuiţi, om lângă om, ore în şir. Îşi flutură biletele de trimitere şi analizele şi aşteaptă nervoşi să fie consultaţi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ieri, când Observator a cerut explicaţii pentru cozile infernale şi tratamentul dispreţuitor, directorul spitalului a dat vina pe oameni. Fie vin prea devreme la programări, fie n-au programări deloc. Cum n-a oferit soluţii, situaţia s-a repetat. Şi e sortită să se tot repete. Un singur lucru s-a schimbat de ieri: angajaţii spitalului au scos două scaune afară, pe care pacienţii care abia se ţin pe picioare se pot aşeza. Conducerea spitalului nu a mai avut azi nicio reacţie. 

În timp ce unii localnici stau la cozi pentru sănătatea lor, alţii se aşează la cozi pentru pensie. A fost puhoi de oameni azi dimineaţă la Casa de Pensii din oraş. Oamenii au stat claie peste grămadă, înghesuiţi pe trotuarul strâmt din faţa clădirii. Culmea, haosul are loc ca să prevină aglomeraţia din interior.  

Pe acelaşi subiect

Mihai Laurenţiu Plăviţu, director Casa de Pensii: Între 8 jumătate şi 9 într-adevăr a fost un aflux de persoane, au fost 70 de persoane, suntem obligaţi să păstrăm şi măsurile de distanţare, în incinta casei de pensii se aflau 20 de persoane.

Oamenii stau la cozi, Guvernul promite digitalizare

În timp ce oamenii se calcă în picioare la cozi, Guvernul face promisiuni de digitalizare. Ministrul Muncii ar vrea ca până în a doua jumătate a anului 2021 toate dosarele de pensii să treacă de pe hârtie în secolul 21, adică în online. 

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Sunt aproximativ cinci miloane de dosare de pensii. unele sunt într-un sistem electronic mai avansat, altele într-un sistem electronic mediu, altele în dosar cu șină. La fiecare dintre cele trei categorii de dosare pensii mai exista adeverințele pe care am solicitat să le includem. 

Munca e de Sisif, căci toate datele vor trebui introduse online de o mie de angajaţi pe care îi recrutează acum Ministerul. Bătaie de cap e şi pentru viitorii pensionari. Cei care au muncit înainte de 2001 cu carte de muncă fizică vor fi obligaţi să aducă toate documentele în original la casele de pensii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Două scaune, soluția găsită de conducerea Spitalului din Drobeta-Turnu Severin pentru cozile de la ambulatoriu