”Dragostea poartă pantofii roșii”. De Ziua Iubirii, în ajutorul victimelor violenţei în familie, au sărit sute de oameni
Iubirea poartă pantofi roşii. Mai ales când roşul înseamnă că ne pasă de cei din jurul nostru şi când sărbătorim dragostea fără violenţă.
Iubirea poartă pantofi roşii. Mai ales când roşul înseamnă că ne pasă de cei din jurul nostru şi când sărbătorim dragostea fără violenţă. Au fost momente emoţionante pe Calea Victoriei, unde treptele Muzeului de Istorie s-au umplut cu pantofi roşii, cu gândul la femeile abuzate în fiecare zi în România.
Pantofii roşii sunt oferiţi în numele dragostei. Iubirea nu înseamnă durere, iar femei din toată România ne arată ce înseamnă solidaritatea.
Pe o ploaie măruntă, cu gândul la femeile abuzate, a ajuns şi Florica Boldor. A plecat cu trenul, aseară, din Arad, pentru a se alătura evenimentului Fundaţiei Mereu Aproape. Pantofii i-a cumpărat de pe drum şi i-a adus în faţa Muzeului Naţional de Istorie.
Realitatea scoate la iveală că, la fiecare 30 de secunde, cel puţin o româncă este bătută de partenerul de viaţă. 3 din 10 femei sunt agresate chiar de la vârsta de 15 ani.
Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape: "Nu pot singuri, d-aia suntem noi aici şi dăm un semnal de alarmă, şi dăm împreună încredere celor care se întreabă: <<Şi eu ce să fac? O să îmi fie ruşine, o să mă comenteze toată lumea! Mai bine rabd că asta e!>>"
Ambasadori, politicieni, oameni de cultură şi artişti, cu toţii s-au alăturat manifestului. Au venit cu pantofi roşii, flori sau candele.
Andreea Berecleanu: "Violenţa într-adevăr nu înseamnă dragoste! Dragostea înseamnă doar dragoste şi atât! Cred că cel mai important mesaj al meu este ca noi mamele să ne învăţăm copiii, mai ales dacă sunt băieţi, să iubească o femeie şi să o ocrotească şi să o respecte!"
Autorităţile le roagă pe femei să nu le fie frică, să strige şi să primească ajutor.
Raed Arafat: "Oamenii au adus pantofi roşii, eu adus o cască roşie pentru că cred că rolul nostru este să protejăm! Cred că cel mai important este să începem printr-o educaţie."
76 de femei au fost ucise de partener în ultimii doi ani. Iar în fiecare an sunt depuse aproape 35 de mii de plângeri penale. Cu toate acestea, doar 1 la sută dintre ele primesc o condamnare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰