Antena Meniu Search
x

România e AMENINŢATĂ de o epidemie TERIBILĂ. Boala poate duce rapid la DECES

România n-a ieşit încă din epidemia de rujeolă şi se îndreaptă rapid spre o altă posibilă epidemie. De rubeolă! Boala poate duce rapid la deces.

Vezi și

România n-a ieşit încă din epidemia de rujeolă şi se îndreaptă rapid spre o altă posibilă epidemie. De rubeolă! Boala poate duce rapid la deces sau poate produce malformaţii la copiii nenăscuţi, dacă mamele se îmbolnăvesc în timpul sarcinii. Specialiştii americani, veniţi în ţara noastră, transmit că vaccinarea este singura metodă de prevenţie.

 O nouă epidemie de rubeolă ar putea lovi România în lunile următoare. Specialiştii se aşteaptă la scenarii sumbre. Astăzi harta României este roşie din cauza focarelor de rujeolă. 35 de copii şi tineri au murit. Peste noi ar putea veni şi rubeola, o afecţiune care poate lăsa urme adânci în populaţie ani buni de acum înainte.  

Adriana Pistol Centrul Naţional de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile: "Vă reamintesc, în 2011-2013 acest lucru s-a petrecut, după începerea rujeolei, a venit un val de rubeolă. Un număr de copii care s-au născut cu defecte congenitale datorită acestei boli pe care mămicile au dobândit-o în timpul sarcinii şi care costă viaţa acestor copii până la moarte."

Femeile gravide sunt cele mai expuse. Boala lasă sechele pe viaţă copilului, după naştere.

Pe acelaşi subiect

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş: "Dacă nu facem această campanie de vaccinare, atunci nu va trebui să ne mirăm că vom avea malformaţii, pentru că virusul rubeolic dă malformaţii fătului, indiferent de trimestrul de sarcină şi noi nu ne dorim aşa ceva."

Avertizarea este făcută şi de specialişti de la cel mai înalt nivel, din Statele Unite, prezenţi în aceste zile în ţara noastră. Jeffrey Springston, Universitatea din Georgia, SUA: "Chiar şi în Statele Unite, în anumite zone, începem să vedem boli pe care nu le-am văzut de 30-40 de ani. Să nu te vaccinezi este la fel de iresponsabil ca şi băutul la volan."

Rata vaccinării în România abia ajunge la 80%. Din păcate, din lipsa informaţiilor corecte şi a problemelor pe care ţara noastră le-a avut cu serul imunizator, tot mai mulţi părinţi refuză imunizarea. Jeffrey Springston Universitatea din Georgia, SUA: "Ştiu că anumite persoane cred că vaccinarea obligatorie le îngrădeşte libertatea. Eu cred că să nu te vaccinezi îngrădeşte libertatea tuturor celorlalţi."

În 2011, o epidemie de rujeolă a omorât 13 copii şi a îmbolnăvit alţi peste 13 mii în România. Imediat după, a urmat epidemia de rubeolă care a îmbolnăvit peste 24 de mii de persoane şi a lăsat 50 de copii cu malformaţii pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » România e AMENINŢATĂ de o epidemie TERIBILĂ. Boala poate duce rapid la DECES