Antena Meniu Search
x

Echipajul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, înmormântat astăzi

Echipajul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol pleacă astăzi definitiv în cer. Pentru pilot, copilot, medic şi asistentă medicală, sute de oameni din patru oraşe s-au strâns lângă ei, la slujbele de înmormântare

Vezi și

Echipajul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol pleacă astăzi definitiv în cer. Pentru pilot, copilot, medic şi asistentă medicală, sute de oameni din patru oraşe s-au strâns lângă ei, la slujbele de înmormântare

Rudele, ca să-i plângă şi să înalţe pentru ei rugăciuni, cunoştinţele, să le ducă lumină iar oameni simpli, ca să le mulţumească. Mulţumiri pentru cei care au salvat mii de vieţi. Ei s-au stins în apele îngheţate ale unui lac, în aşteptarea salvatorilor.

Gabriela Harton, asistentă medicală. A aflat că poartă în pântece o viaţă chiar în ziua tragediei. S-au stins împreună, când zborul s-a frânt. Sunt clipele despărţirii de ei şi zeci de oameni îi plâng, în Năvodari.

Logodnicul Gabrielei le duce deja dorul. Aflase că va fi tată printr-un mesaj, trimis de ea din elicopter. N-a apucat s-o mai îmbrăţişeze şi să se bucure împreună. Ultimele cuvinte i le spune astăzi. Se desparte de ea, în durere, şi fata ei, de 13 ani.

Cerul se deschide şi pentru copilotul Ginel Claudiu Crăcănel. În Mioveni, trei focuri de salvă s-au auzit în memoria căpitan-comandorului după ce soborul de preoţi a tăcut în Catedrală. O gardă de onoare îi stă şi ea la căpătâi.

Şi ieri, şi astăzi sunt zile de doliu în oraşul copilotului, tatăl unui copil minor şi un angajat preţuit în Ministerul de Interne, cu peste 1600 de ore petrecute pe cerul României.

România toată e mai întunecată de luni. Ziua în care elicopterul SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, cu patru eroi la bord. Pe toţi i-am pierdut, fără să ştim exact de ce. Pilotul Petre Cătuneanu e şi el înmormântat azi, în Buzău iar medicul Laura Vizireanu, mama unui băieţel, pleacă pe ultimul drum acasă, în Brăila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Echipajul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, înmormântat astăzi