Peste 40 de elevi de liceu, concurs gastronomic la Sibiu
Se caută bucătarul junior al anului, la Sibiu. Peste 40 de elevi de la liceele de industrie alimentară din toată ţara îşi arată măiestria la un concurs gastronomic. Tinerii bucătari au emoţii mari la gătit. Asta pentru că farfuriile lor sunt jurizate de chefi bucatări cu mulţi de ani de experienţă.
Se caută bucătarul junior al anului, la Sibiu. Peste 40 de elevi de la liceele de industrie alimentară din toată ţara îşi arată măiestria la un concurs gastronomic. Tinerii bucătari au emoţii mari la gătit. Şi asta pentru că farfuriile lor sunt jurizate de chefi bucatări cu mulţi de ani de experienţă în spate. La concurs sunt prezenţi şi patroni de restaurante, aflaţi în căutarea viitoarei generaţii de bucătari.
Este a doua zi de când elevii de la 16 licee din ţară se întreg în pregătirea reţetelor din bucătăria românească. Astăzi este proba pe echipe.
Experienţă utilă şi mult potenţial pentru elevii gastronomi
De pe margine, adolescenţii au fost urmăriţi pas cu pas de bucătari cu experienţă.
Cu exigenţă, juriul punctează fiecare aspect al preparatului final.
Autorităţile i-au lăudat pe elevi pentru potenţial
Risipa alimentară a fost unul dintre subiectele abordate de profesori, dar şi de reprezentanţii Ministerului Agriculturii la concursul de la Sibiu.
Culinariada, Cupa României în Gastronomie, se încheie joi seară, după deliberarea juriului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰