Antena Meniu Search
x

Factura la gaze mai MARE decât consumul! Descoperirea care pune pe jar românii

După ce a primit facture la gaze pe luna februarie de la un apartament pe care îl deține, dar în care nu locuiește nimeni, Andrei Claudiu, un economist din Craiova a descoperit ceva uluitor.

Pasionat de cifre, el s-a apucat să calculeze consumul estimat pe factură, de 112 metri cubi de gaze, înmulțit cu Puterea Calorifică Superioară, de 10,234, înmulțit cu tarifele practicate de companie și afișate în lei kw/h.

Când a văzut rezultatul a rămas cu gura căscată. S-a trezit că are mai mult de plată decât consumase. Costurile trecute jos pe factură nu aveau corspondent în cosumul trecut pe parte de sus a facturii.

"Există o diferenţă de 53,088 kwh, adică 5,19 mc de gaz, care nu apar nicăieri în index, pe factură, dar sunt evidenţiaţi în costuri, pe acea factură. Deci, poartă povara unui minus în buzunarul meu, ca nou abonat al companiei", a explicat Andrei în sesizarea pe care a trimis-o companiei.

După ce i s-a promis că i se va anula facutra respectivă, Andrei s-a trezit, după sesizare, cu două facturi de 404,36 de lei.

Ca răspuns la eroarea efectuată, compania a oferit următoarea declarație: "Calcul facturii este corect. Singura eroare a sistemului constă în introducerea în tabelul de indecşi a unui PCS aferent lunii august 2013 şi nu decembrie 2013. Totuşi, această eroare a sistemului nu a influenţat calculul facturii".

Sursă: stirile.rol.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Factura la gaze mai MARE decât consumul! Descoperirea care pune pe jar românii