Antena Meniu Search
x

Video Fetița opărită la Huși este în comă indusă, la Spitalul Sf. Maria din Iași: Are arsuri pe 40% din suprafața corpului

Viaţa fetiţei de un an şi nouă luni, din Huşi, care a fost opărită cu ciorbă, atârnă de un fir de aţă. Este în comă indusă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Iaşi iar pentru moment nu poate fi transportată la Bucureşti. Tragedia petrecută ieri aduce din nou în discuţie un subiect dureros. În Capitală se află singurul spital specializat în tratamentul unor cazuri de copii cu arsuri grave.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.02.2021, 19:55

Vezi și
  • Mutarea cu elicoperul la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti fost amânată.
  • Fetița este în comă indusă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Iaşi.

Fetiţa are arsuri pe 40% din corp şi de ieri seară este internată la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Un echipaj SMURD a adus-o cu elicopterul de la Huşi, unde s-a petrecut tragedia.

Prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic coordonator SMURD Iași: ”Pentru că durerea a fost foarte mare, a fost necesară anestezie generala”.

Dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de copii Sf Maria Iași: ”Cu siguranta va avea nevoie de foarte multe intervenții chirurgicale și de reconstrucție. Este intr-un echilibru extrem de fragil. Copilul este pansat cu un pansament special cu presiune negativă”.

Vremea nefavorabilă a împiedicat transferul la București

Practic, micuţa a fost introdusă într-un vid pentru a se reduce riscul de contaminare și a-i creşte şansele de vindecare. Mutarea cu elicoperul la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde există singura secție de pediatrie pentru mari arși din țară, a fost deocamdată amânată. 

Fetiţa ar fi trebuit să ajungă acolo noaptea trecută, însă n-a putut fi transferată, din pricina condiţiilor meteo.

Dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de copii Sf Maria Iași: ”Ideal, aceste pansamente instituite ar trebui sa rămâna 72 de ore. Există riscul de contaminare pe transport”.

Băiețelul este mai bine, dar rămâne internat la spital

Celălalt copil rănit, un băieţelul de un an şi opt luni care a suferit şi el de pe urma groaznicului accident, este ceva mai bine. Are arsuri pe 6% din corp, însă rămâne în continuare internat la acelaşi spital din Iaşi. Între timp, poliţiştii din Vaslui au deschis o anchetă.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Anchetatorii vor să afle cum a fost posibil ca oala de ciorbă pusă pe foc să cadă peste copii, deşi în bucătărie se aflau părinţii lor. O posibilă explicaţie este că totul s-ar fi petrecut într-o clipă de neatenţie a celor patru adulţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Fetița opărită la Huși este în comă indusă, la Spitalul Sf. Maria din Iași: Are arsuri pe 40% din suprafața corpului