Antena Meniu Search
x

Fostul episcop de Huși, reținut pentru abuz asupra unui minor

Corneliu Bârlădeanu, pe numele lui mirean Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Acesta este acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 17:15

Fostul episcop de Huși, reținut pentru abuz asupra unui minor
Fostul episcop de Huși, reținut pentru abuz asupra unui minor
  • Corneliu Onilă a fost filmat întreținând relații homosexuale cu un seminarist
  • Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017

Fostul episcop al Husilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost implicat în cel mai mare scandal pe care l-a cunoscut Biserica Română în ultima perioadă, după ce a apărut o înregistrare de acum aproape 10 ani, în care se pare că acesta întreținea relații homosexuale cu un seminarist.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care fostul Episcop de Huşi,Corneliu Onilă a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul Episcop şi alţi trei preoţi care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Citește și:

Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

Bârlădeanu a fost întronizat în fruntea Episcopiei Huşilor în 2009, pe când avea 43 de de ani, fiind cel mai tânăr episcop al României. 

A ajuns la Catedrala Episcopiei Huşilor în noiembrie 1997, când a fost tuns în monahism, ulterior fiind hirotonit ierodiacon, ieromonah, respectiv protosinghel. În Eparhia Huşilor a activat mai întâi ca profesor de Seminar şi consilier cultural la Centrul Eparhial. În anul 1998 a fost numit de către PS Episcop Ioachim al Huşilor vicar administrativ al Eparhiei, iar în iunie 1999 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a acordat rangul de arhimandrit.

Citește și:

La 27 octombrie 1999 a fost ales Arhiereu Vicar al Episcopiei Huşilor, cu titlul de „Bârlădeanul“, fiind hirotonit în această treaptă în data de 21 noiembrie 1999 de către Patriarhul Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. În luna decembrie 1999 a primit o bursa din partea guvernului german prin intermediul Fundaţiei „Konrad Adenauer“, care i-a oferit posibilitatea de a studia şi a se edifica asupra relaţiilor dintre biserici şi statul german, precum şi implicarea celor două instituţii în viaţa religioasă, socială şi politică.

După moartea Episcopului Ioachim, pe 18 iunie 2009, ierarhii Sfântului Sinod l-au ales pe Corneliu Bârlădeanul ca Episcop al Huşilor. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Fostul episcop de Huși, reținut pentru abuz asupra unui minor