Antena Meniu Search
x

UPDATE! Gigi Becali a fost transferat la Penitenciarul Rahova

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Vezi și

UPDATE 23:50 Gigi Becali a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde a fost transferat din arestul Politiei Capitalei.

UPDATE 22:42 Cel mai probabil, Becali, Babiuc si Cioflina vor fi incarcerati la Penitenciarul Rahova.

UPDATE 22:09 Gigi Becali se afla in arestul Politiei Capitalei

UPDATE 21:49 "Este o executie. N-as vrea sa va relatez ce am vazut in casa la Gigi pentru ca este o tragedie. Cei care iau astfel de decizii ar trebui sa se gandeasca in ce hal afecteaza vietile oamenilor. E pacat ca se intampla asta intr-o tara a comunitatii europene, in 2013. A demonstrat ca are demnitate", a declarat MM Stoica, cel care il asteapta pe Becai la arestul Politiei Capitalei.

UPDATE 21:46 Gigi Becali s-a predat la sediul Politiei Ilfov. Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost ridicati de oamenii legii si dusi in arestul Politiei Capitalei.

UPDATE 20:45 Ioan Becali sustine ca varul sau a plecat deja sa se predea. Cu toate acestea, reporterii aflai in fata casei lui Gigi Becali nu au observat nicio masina iesind din curte. Omul de afaceri si-ar fi luat la revedere de la familie si le-ar fi transmis membrilor acesteia sa se roage si sa mearga la biserica in fiecare duminica.

"Eu nu m-am ascuns in spatele biroului parlamentar pentru ca nu am de ce sa ma ascund. Merg acum acasa, la familie si rog organele care sunt in drept sa aiba un minim de decenta, de eleganta si de respect, sa astepte sa ma predau, sa nu mai vina cu mascati. Daca ei au crezut ca o sa dea drumul la Schengen cu Becali, e problema lor, dar asta este situatia. Multumesc lui Dumnezeu ca am vorbit cu familia, i-am linistit. Numai sora mea a lesinat. Nu credeam ca se poate asa ceva. Asta e ţara lui Satan. Asta nu e tara de stat", a declarat Becali dupa aflarea sentintei.

Deputatul a precizat si ca este posibil sa atace la CEDO hotararea ICCJ. De asemenea, a declarat ca va face orice sa fie liber pentru familia lui si ca nu exclude posibilitatea de a-i cere gratierea presedintelui Basesscu.

Magistratii au hotarat contopirea pedepsei primita astazi, de doi ani de inchisoare cu executare, cu cea din dosarul privind sechestrarea de persoane, de trei ani de inchisoare, a carei suspendare a fost revocata. Astfel, conform legii, Gigi Becali va executa pedeapsa cea mai mare dintre cele doua.

Din aceasta pedeapsa, instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

De asemenea, hotararea definitiva prevede privarea de anumite drepturi pe o perioada de cinci ani, pentru toti inculpatii.

In plus, Gigi Becali isi pierde mandatul de parlamentar.

Fostul ministrual Apararii, Victor Babiuc, si fostul sef al Statului Major General, Dumitru Cioflina, au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.

Instanta a impus sechestru pe locuintele celor trei inculpati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Gigi Becali a fost transferat la Penitenciarul Rahova