Antena Meniu Search
x

Haos la spitalul din Roşiorii de Vede! Pacient depistat cu bacterie periculoasă, asistentele fumează în secția de Chirurgie

Este anchetă la spitalul municipal din Roşiorii de Vede, după ce un pacient internat la Terapie Intensivă a fost depistat cu o bacterie periculoasă. Aceeaşi care, în urmă cu doar o lună, a fost găsită pe lenjeriile de pat abia spălate.

Vezi și

Este anchetă la spitalul municipal din Roşiorii de Vede, după ce un pacient internat la Terapie Intensivă a fost depistat cu o bacterie periculoasă. Aceeaşi care, în urmă cu doar o lună, a fost găsită pe lenjeriile de pat abia spălate. La doar o zi după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au ridicat probe, reporterii Observator au filmat imagini scandaloase. Asistentele fumează în cabinete, în timp ce bolnavii îşi ţin singuri perfuziile pe holuri. Reportaj filmat cu o cameră ascunsă.

Suntem în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caritas din Roșiorii de Vede. Deşi, teoretic, accesul ar trebui să fie interzis, una dintre asistente ne invită înăuntru. Echipamentul de protecţie este obligatoriu doar dacă suntem în raza camerelor de supraveghere.

Ajungem neechipaţi până într-unul dintre cabinetele medicale. La doar câţiva paşi de saloanele pline cu pacienţi. Locul din care, în urmă cu doar o zi, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au ridicat probe după ce unul dintre bolnavi a fost depistat cu bacilul piocianic. Adică una dintre bacteriile responsabile de infecţiile nosocomiale.

În urmă cu aproape o lună, aceeași bacterie a fost confirmată chiar de inspectorii sanitari în spălătoria spitalului, pe lenjeriile de pat. În urma controlului s-a dispus închiderea departamentului pentru dezinfecție. A fost deschis în urmă cu doar câteva zile.

Asistentele fumează ca turcii în secția de Chirurgie

Prezenţa germenilor nu pare să fi alertat şi personalul medical. În secţia de Chirurgie, un grup de asistente fumează cu uşa larg deschisă. Fumul înecăcios ajunge şi pe hol, şi în saloane. În timp ce, chiar la intrarea în spital, o bătrână în scaun cu rotile îşi ţine singură perfuzia. Nimeni nu o ajută.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au transmis că rezultatele testelor vor fi gata mâine. La spitalul din Roşiorii de Vede, aproximativ 30 de mii de pacienţi sunt trataţi anual. Oameni din 30 de localităţi ajung aici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Haos la spitalul din Roşiorii de Vede! Pacient depistat cu bacterie periculoasă, asistentele fumează în secția de Chirurgie