Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Prima bicicleta din lemn fabricata in Romania

Exista un om care chiar se crede in lumea lui Pinocchio. A confectionat o bicicleta aproape in intregime din lemn.

Vezi și

Un argesean si-a imaginat o sculptura pe doua roti perfect functionala si a mers mai departe. A construit-o.

“In vreo sase luni am facut-o pe prima. Nu pot sa zic zi de zi lucru la ea, dar sase luni a durat. Multa munca, pasiune”, spune Mihai Luxandra.

Iar cand munca si pasiune isi dau mana, rezultatul nu are cum sa fie altfel decat spectaculos. Asa a luat nastere prima bicicleta din lemn din Romania. Cauciucurile si celelalte mici componente nu aveau cum sa fie facute si ele din lemn. In schimb, totul, de la ghidon pana la jante este facut din lemn.

Bicicleta Luxandra a luat nastere in micul atelier de tamplarie al lui Mihai Luxandra. Dupa luni de truda, a vrut sa afle daca opera lui arta este doar o sculptura elaborata sau chiar functioneaza: “Eu am 100 de kilograme si am avut o oarecare retinere prima data. Nu stiam cum se comporta. Am mai testat asa pe componente si am vazut ca rezista”.

Nu doar ca rezista, dar poate concura cu orice bicicleta traditionala. Esenta lemnului combinata cu liniile zvelte ale bicicletei dau nastere unei poezii in miscare. Domnul Luxandra este mandru de creatie, prietenii o admira de cate ori au ocazia, mai ramane doar testul publicului.

Cat de mult va avea succes la public, ramane sa vedem. Cert este ca bicicleta domnului Luxandra este prima si singura de acest fel omologata oficial in tara noastra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Prima bicicleta din lemn fabricata in Romania