Antena Meniu Search
x

Video iLEU, moneda virtuală neaoşă creată special pentru băimăreni! Proiectul aşteaptă undă verde de la Bruxelles

Piaţa monedelor virtuale s-ar putea îmbogăţi cu încă una, românească get-beget, creată special pentru băimăreni. iLEU se va numi, iar primarul oraşului visează să o aibă până la sfârşitul mandatului. Edilul promite că o vor primi doar locuitorii cărora le pasă de oraş. Localnicii nu prea au auzit de criptomonede, dar dacă e... să ia şi nu să dea, sunt de acord cu măsura.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 23.03.2021, 08:58

Vezi și
  • Edilul din Baia Mare vrea ca localnicii să poată achita facturile la utilităţi cu monede virtuale.

Cine renunţă la maşina personală pentru a reduce poluarea din Baia Mare va primi un iLeu de la Primăria oraşului. Aşa vrea edilul să îi recompenseze pe locuitorii cu spirit civic, cu criptomonede. Ideea este parte a unui proiect european care aşteaptă undă verde de la Bruxelles. Iar lista faptelor bune se poate mări oricând.

ILeu, moneda este aşteptată cu interes de băimăreni

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare: ILEU-ul respectiv îl folosiţi spre exemplu pentru plata apei şi canalizării, a biletului de autobuz, a taxelor şi impozitelor, a amenzilor. 

Moneda este aşteptată cu interes de băimăreni.

Pe acelaşi subiect

"Mi-ar placea sa am si eu, asa cateva mii. In general, trebuie sa mergem cu viitorul, nu?", spune un localnic.

Un vis care ar putea deveni realitate dacă Guvernul şi Curtea de Conturi vor fi de acord cu acest sistem de plată, paralel cu cel în moneda naţională.

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare: Bineinteles ca au fost unii sceptici, altii nu au raspuns, altii au zis ca se gandesc, dar nimeni nu a actionat.

Mai rămâne partea legislativă care să precizeze termenii de utilizare a monedei respective pe o piaţă încă destul de reticentă. O spun chiar investitorii din domeniu. 

Vlad Mureșan, investitor piața criptomonedelor: "In Romania, problema criptovalutelor este privita cu ochi destul de sceptici de catre banci si in consecinta si legislatia nu este suficient de clara, atat in ceea ce priveste tranzactionarea, cat si impozitarea". 

Tranzactionarea cirptomonedelor, o investiţie cu un grad ridicat de risc

Investitorii românii au deja 1 miliard de euro în criptomonede, iar perspectiva câştigului îi atrage şi pe alţii.  

Atenţie, însă!

Vlad Mureșan, investitor piața criptomonedelor: Consider ca tranzactionarea cirptomonedelor reprezinta o investie cu un grad ridicat de risc. 

Deocamdată, criptomonedele nu sunt folosite de către guverne. Autorităţile financiare internaţionale doresc însă reglementarea lor, mai ales în scopul impozitării câştigurilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » iLEU, moneda virtuală neaoşă creată special pentru băimăreni! Proiectul aşteaptă undă verde de la Bruxelles