Antena Meniu Search
x

Video Edilul din Baia Mare vrea ca localnicii să poată achita facturile la utilităţi cu monede virtuale

În ţara în care încă există wc-uri în curte, iar şcoala online se face doar pentru cei care îşi permit un calculator, un primar visează la o criptomonedă special făcută pentru oraşul său.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.03.2021, 18:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

O monedă virtuală pentru Baia Mare

Edilul din Baia Mare vrea ca, până la finalul mandatului său, băimărenii să poată achita facturile la utilităţi cu această monedă virtuală. Cu mai multe detalii vine Simona Vasiac.

Oamenii au primit foarte bine această propunere, inclusiv cei de vârsta a treia. Edilul spune că proiectul urmează să fie implementat pe fonduri europene şi se va desfăşura conform unui sistem de recompensă.

De exemplu, dacă un băimărean va alege să meargă cu mijlocul de transport în comun la serviciu şi nu cu maşina personală sau va participa la acţiuni de ecologizare atunci va fi răsplătit cu iLeu, moneda virtuală pe care şi-o doreşte primarul să fie implementată în municicpiul Baia Mare. Cu această monedă mai apoi îşi poate plăti taxele şi impozitele, dar şi alte utilităţi care ţin de administraţia publică locală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Edilul din Baia Mare vrea ca localnicii să poată achita facturile la utilităţi cu monede virtuale