Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mr. Go Ro – românul care i-a cucerit pe italieni cu talentul său

Un român din Braşov i-a cucerit pe pasionaţii de biciclete din Italia, prin intermediul hobby-ului său. Construieşte biciclete personalizate cu ajutorul unor materiale 100% reciclate. Iar asta, i-a adus recunoştinţă la nivel internaţional.

de Mihaela Uretu

la 04.02.2021, 19:12

  • Mr.Go Ro construieşte biciclete speciale
  • Robert Godri i-a fascinat pe pasionaţii de biciclete din Italia
  • Românul face biciclete din materiale reciclabile

Robert Godri a hotărât să plece din țară acum 17 ani. Ştia că îşi doreşte o viaţă mai bună. Iar pasiunea pentru biciclete a descoperit-o acum mai bine de cinci ani, atunci când a vrut să-şi construiască singur o bicicletă şi nu a reuşit.

Mr. GoRo - Așa îi spun italienii românului din Braşov

Robert: Prin 2015 am vrut să-mi construiesc singur o bicicletă care a și ajuns la fier vechi. Mi-am dat seama că nu-i chiar ușor și am început să studiez arta de a construi biciclete. Am început să-mi creez scule, să cer sfaturi, să fiu autodidact. Până acum am făcut câteva zeci, am început să fiu căutat și cunoscut. În lumea custom internațională și în Italia mă știu că Mr. Go Ro, o poreclă din generală.

Magia se petrece în orăşelul Biassono, la 20 de km de Milano, chiar în spălătoria blocului în care locuieşte. Acolo, şi-a improvizat un mic atelier şi face artă.

Fiecare bicicletă are povestea ei. Şi este una unică. Este construită în funcţie de preferinţele clientului şi de propria inspiraţie a „Magicianului”, aşa cum este cunoscut printre italieni. Şi nu oricum, ci din materiale 100% reciclate.

Bicicletele sunt construite doar din materiale reciclabile

Fiare ruginite, foste scule, sau simple piese pe care alţii le aruncă la gunoi, capătă viaţă şi se transforrmă în artă pe două roţi atunci când ajung în mâinile lui Mr. Go Ro.

Robert: Mi-am dorit să construiesc tot felul de biciclete, dar cu materiale reciclate. Totul e făcut la mână de la A la Z. Fac biciclete din orice. Vechituri, scaune, structuri de pat. Tot ce înseamnă fier se poate folosi.

Şi dacă la început munca sa era cunoscută doar printre apropiaţi, acum toţi mai mulţi italieni au auzit despre Robert Godri şi ale lui creaţii. Iar garanţia este pe viaţă. 

Robert: În 2018 primăria din orașul meu mi-a dat un spațiu gratuit să-mi expun bicicletele cu ocazia circuitului de curse auto din Italia, care se desfăşoară în apropierea oraşului în care locuiesc. Anul trecut am fost invitat să particip la “ Milano Autoclassica”, ca să-mi expun lucrările. Acolo am primit feedback pozitiv și a început lumea să se intereseze.

„Il mago della RottamArt” este comparat de presa din Italia cu pionierii motociclismului

Iar presa din Peninsulă nu face decât să îl laude pe braşoveanul în vârstă de 47 de ani. În numărul din decembrie a anului trecut, revista „Ferro” i-a dedicat şase pagini şi l-a numit „Il mago della RottamArt” sau “Magicianul în arta reciclării”. Iar în publicaţia „Motociclismo” povestea lui se întinde pe zece pagini. Acolo, jurnalistul italian Nicolò Codogniola îl compară pe Mr. Go Ro cu pionierii motociclismului.

- material realizat cu imagini primite pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » Mr. Go Ro – românul care i-a cucerit pe italieni cu talentul său