Antena Meniu Search
x

În Ploiești nu se mai aprobă parcări pentru persoanele cu dizabilități. Autoritățile verifică plângerile potrivit cărora unele locuri sunt folosite pe nedrept

Pentru că mai mulţi ploieşteni s-au plâns că locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi sunt folosite pe nedrept, primăria a luat o decizie radicală. Nu se mai aprobă nicio cerere. Edilii vor să afle, mai întâi, cine şi de ce suferă, înainte de a face un nou regulament pentru alocarea acestor locuri. Între timp, cei are chiar au probleme de deplasare, au rămas fără dreptul de a parca în apropiere de casă. 

de Cristi Georgescu

la 28.10.2021, 08:27

Vezi și

Strada Lacul Bâlea, zona de vest a oraşului Ploieşti. Șapte locuri de parcare pentru persoanele cu handicap aşezate la rând. Despre acestea, vocile din cartier spun că nu ar fi fost obţinute chiar pe bune ori nu ar mai fi toate valabile. Aşa că primăria a cerut să fie verificat modul în care aceste locuri de parcare au fost acordate. Până când raportul va fi gata, nu se mai aprobă nicio cerere. 

Magdalena Trofin, viceprimar Ploiești: Au venit numeroase sesizări de la alţi cetăţeni cu privire la faptul că persoana care are locul de parcare nu mai este în viaţă sau că nu mai locuieşte în fapt la adresa respectivă. 

Problema este că acum edilii ploieşteni vor să dea o hotărâre de consiliu prin care să stabilească cine merită loc de parcare în funcţie de dizabilitate. Chiar dacă există deja o lege naţională care specifică acest lucru. 

Corina Nicola, purtător de cuvânt DGASPC Prahova: Persoanele titulare de certificat de încadrare în grad de handicap pot solicita aprobarea unui loc în apropierea domiciliului. 

Pe acelaşi subiect

Între timp, chiar şi cei cu un handicap real nu mai pot beneficia de loc de parcare. Ceea ce face primăria vulnerabilă, în caz că este atacată în instanţă. 

Dan Gașpar, avocat: Deci, orice altă scuză din partea primăriei că trebuie, într-un fel sau altul, emisă o Hotărâre a Consiliului Local sau un alt act normativ este în contradicţie cu legea specilă care prevede în mod clar acest lucru. 

Acordarea locurilor de parcare mai depinde şi de implementarea regulamentului pentru parcările condominiale. La Ploiesti, acest regulament este aşteptat de mai bine de 7 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În Ploiești nu se mai aprobă parcări pentru persoanele cu dizabilități. Autoritățile verifică plângerile potrivit cărora unele locuri sunt folosite pe nedrept