Antena Meniu Search
x

Video Povestea pompierilor din Gorj, tată şi fiu, care au participat împreună la mai multe intervenţii

Tată şi fiu acasă, colegi la serviciu. E povestea multor pompieri care s-au transformat în eroi pentru copiii lor, iar acum sunt mândri să-i vadă că le calcă pe urme. Un astfel de exemplu vine din Gorj, unde un salvator în pragul pensionării a avut ocazia să fie coleg chiar cu fiul său şi să meargă împreună la intervenţii. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.04.2021, 16:52

Vezi și
  • Crinel a preluat pasiunea tatălui său, Laurenţiu, de a fi un bun "salvator".
  • Crinel şi Laurenţiu au activat în cadrul aceleiaşi unităţi de pompieri.

Crinel a îmbrăcat uniforma de pompier aproape trei decenii. Acum, la pensionare, își amintește fiecare intervenție ca și când s-ar fi întâmplat ieri. I-a rămas în minte un incendiu petrecut într-o carieră minieră, acum 20 de ani.

Crinel Spătaru, ISU Gorj: Un incendiu foarte mare. Ardea cred că pe o suprafață de 50 de metri pătraţi, o hală foarte mare cu vestiare, unde se schimbau minerii. Înghețase apa pe ținută. Şi am reușit să lichidăm incendiul până dimineața, când ne-au schimbat colegii, și să salvăm viețile oamenilor.

Dincolo de intervențiile dificile, a fost mereu mândru că a salvat oameni. N-a ținut numărul misiunilor la care a luat parte, dar a avut grijă să-i povestească fiului său, încă de când era mic, cât de mult contează să fii, așa cum spune el, un bun "salvator".  

Rar se întâmplă ca doi pompieri, tată şi fiu, să ajungă să activeze în cadrul aceleiaşi unităţi

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Spătaru, ISU Gorj: Mi-am dorit de mult să ajung ca el, să salvez vieți!

Crinel Spătaru, ISU Gorj: Am fost mândru să aud că vrea să-mi calce pe urme.

Fiul său, Laurențiu, acum în vârstă de 22 de ani, s-a ţinut de promisiune şi i-a călcat pe urme. Acum îmbracă şi el haina de pompier. La final de carieră, Crinel a avut ocazia să meargă la incendii împreună cu fiul său, ca, mai apoi, să-i predea ștafeta.

Crinel Spătaru, ISU Gorj: L-am avut și coleg. Am fost și la intervenții amândoi. Dacă mai erau mici greșeli, când ajungeam în subunitate, îl luam deoparte şi îi explicam ce nu a făcut bine şi ce trebuie să facă pe viitor.

Laurenţiu Spătaru, ISU Gorj: Niște momente de neuitat. O să le țin mine toată viața. Când ajung acasă, îi povestesc absolut tot ce am făcut, la ce intervenții am fost şi tot. Fac exact cum făcea el cu mine când eram copil. Este eroul meu!

Nu sunt singurii pompieri din Gorj care fac echipă atât acasă, cât și la serviciu.

Florin Chisim, ISU Gorj: Mai avem cazuri în care copiii și-au urmat tații și și-au dorit din tot sufletul să ajungă salvatori, să salveze vieți așa cum au făcut-o și tații lor. Este un caz mai aparte pentru că au avut ocazia să facă parte din aceeași subunitate, să lucreze pe aceeași tură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Povestea pompierilor din Gorj, tată şi fiu, care au participat împreună la mai multe intervenţii