Antena Meniu Search
x

Florin a salvat vieţi, dar pe el nu l-a mai putut salva nimeni. Pompierul vrâncean a sfârşit în maşina zdrobită de tren, la Şişcani

La sfârşitul anului trecut, Florin Tăbăcaru, un pompier din Vrancea, a fost înger salvator pentru un bărbat prăbuşit în piaţa centrală din Adjud. Omul făcuse un stop cardiac, iar tânărul militar l-a readus la viaţă. În această dimineaţă, îngerul salvator nu a mai putut fi salvat de nimeni. Florin a sfârşit sub privirile fiicei sale, într-un groaznic accident la Şişcani.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.03.2021, 14:55

Florin Tăbăcaru, un pompier în vârstă de 40 de ani, angajat al ISU Vrancea, a murit pe loc, iar fiica sa a fost grav rănită, sâmbătă dimineaţă, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren. Tragedia a avut loc în zona staţiei CFR Șișcani - Adjud, judeţul Vrancea.

IPJ Vrancea

Alarma la 112 a fost dată în jurul orei 7.45, când poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea au fost solicitaţi să intervină la un accident produs la trecerea de cale ferată dublă, fără barieră, de la Șișcani.

"Astăzi, 27 martie, în jurul orei 07:45, un apel primit la numărul unic de urgență 112, anunța despre producerea unui accident feroviar, la trecerea la nivel cu calea ferată din cartierul Șișcani, municipiul Adjud. La fața locului s-au deplasat de urgență 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud, cu 1 autospecială de intervenție, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD.

Pe acelaşi subiect

În urma impactului dintre un autoturism și locomotiva unui tren care circula pe ruta Pașcani-Adjud au rezultat 2 victime, un bărbat și o minoră, rămase încarcerate.

Echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea celor 2 victime din autoturism. Din nefericire, bărbatul, în vârstă de 40 ani, nu mai prezenta semne vitale. Minora, în vârstă de 10 ani, a suferit traumatism toracic. Aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea prezent la fața locului și transportată la Unitatea Primiri Urgențe Focșani.

Cu regret nemărginit anunțăm că persoana decedată este angajat al I.S.U. Vrancea. Ne exprimăm profunda îndurerare pentru pierderea suferită", anunţă ISU Vrancea într-un comunicat.

IPJ Vrancea

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au generat producerea accidentului feroviar.

Florin Tăbăcaru a repornit inima unui bărbat, la sfârşitul anului trecut

În decembrie, anul trecut, Florin Tăbăcaru a devenit eroul unui bărbat care a făcut un stop cardiac în piaţa centrală a oraşului Adjud.

Tânărul militar i-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD.

Pompierul vrâncean a povestit atunci că se îndrepta spre casă, după câteva cumpărături făcute în Piața Centrală din municipiul Adjud, când a văzut mai multe persoane agitate care strigau după ajutor.

”Din instinct, m-am dus să văd ce se întâmplă. Când am văzut cum era cu capul pe spate și învinețit la față, mi-am dat seama că i s-a întâmplat ceva rău. L-am dat jos de pe scaun, nu respira și nu avea puls! Am început masajul cardiac. A venit fratele lui și a vrut să mă dea la o parte. Îl înțeleg perfect, era speriat. Eu nu-mi doream decât să-l văd că trăiește! Noroc că i-a zis cineva: "Lasă-l, că știe ce face! E pompier!”, spunea în decembrie Florin Tăbăcaru.

IGSU/Facebook

După câteva minute, bărbatul a dat semne că îşi revine, a început să tuşească și, la scurt timp după aceea, a sosit și un echipaj SMURD.

”Nu știu când a trecut timpul. Deodată a tușit și mi-au dat lacrimile când a început să se înroșească la față. Respira! Nici acum nu știu când au ajuns colegii cu SMURD-ul lângă mine. După ce l-am urcat pe targă, m-a strâns de mână și cred că a vrut să-mi mulțumească, dar nu l-am auzit. Atunci mi-am dat seama că cei din jur mă aplaudau", a mai povestit pompierul.

Atunci, Florin a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte și a repornit inima unui om.

Pe a lui, însă, în această dimineaţă, nu a mai putut să o repornească nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Florin a salvat vieţi, dar pe el nu l-a mai putut salva nimeni. Pompierul vrâncean a sfârşit în maşina zdrobită de tren, la Şişcani