Meniu
Search
x

La 23 de ani, Robert a salvat 60 de vieți. Povestea polițistului român a ajuns pe un panou publicitar în SUA

Robert, un polițist de frontieră român, a salvat 60 de vieți, donând sânge. Povestea lui a fost folosită într-o campanie privind donarea de sânge, în New York.

De Iulia Iancu la 11.11.2020, 07:46
  • Un polițist de frontieră a devenit erou pentru 60 de persoane, cărora le-a salvat viața donând sânge.
  • Povestea lui a ajuns până în SUA.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Un polițist de frontieră român este considerat erou în SUA, după ce povestea lui a fost folosită într-o campanie privind încurajarea donării de sânge. Robert, în vârstă de 23 de ani, a salvat 60 de vieți donând sânge.

În 2017, când se pregătea să devină polițis de frontieră, tânărul a donat sânge pentru prima dată pentru un pacient care se zbătea între viață și moarte pe un pat de spital. De aunci, în doar trei ani, Robert a salvat 60 de vieți, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. 

"23 de ani și 60 de vieți salvate. El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre donatorii constanți de sânge din România.

Povestea lui începe în 2017, pe când se pregătea să devină polițist de frontieră.  

- Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreți să ajutați, v-am rămâne recunoscători, le-a spus comandantul elevilor adunați pe platoul unității.

- Donez eu!, a răspuns Robert, fiind primul care a făcut un pas în față.

Era prima dată când dona sânge și nu știa exact procedura, însă voia să ajute. Această primă experiență l-a făcut să înțeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă", este mesajul apărut pe pagina de Facebook a MAI.

Povestea lui a ajuns să fie proiectată pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, în New York. Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » La 23 de ani, Robert a salvat 60 de vieți. Povestea polițistului român a ajuns pe un panou publicitar în SUA