Antena Meniu Search
x

La Spitalul Obregia din Bucureşti e haos. Tratamentul cu metadonă se dă în porţii reduse

Cozi, panică, disperare. Zi de zi, în faţa laboratorului de sănătate mintală de la Spitalul Obregia, din Bucureşti, e haos

Vezi și

Cozi, panică, disperare. Zi de zi, în faţa laboratorului de sănătate mintală de la Spitalul Obregia, din Bucureşti, e haos

Foştii consumatori de droguri, aflaţi în programul de reabilitare, nu îşi mai primesc dozele întregi de metadonă, tratamentul care îi ţine departe de substanţele periculoase. Cei care nu au cardul de sănătate, ar fi trimişi direct, acasă, fără pastile. Iar acuzaţiile la adresa medicilor şi asistentelor din spital merg şi mai departe. În schimbul tratamentului gratuit, ar cere favoruri şi cadouri. Urmăriţi un reportaj filmat cu o cameră ascunsă. 

La intrarea în laboratorul pentru sănătate mintală de la Spitalul Obregia e panică. Panică printre foştii consumatori de droguri, dependenţi acum de metadonă. De vină ar fi. cardul de sănătate. Pe care mulţi nu şi l-au luat de la casă.

Legea spune că tratamentul poate fi modificat, însă doar cu o informare prealabilă a pacientului.

Foştii consumatori arată cu degetul şi spre medici şi asistente. Le-ar condiţiona tratamentul şi de. cadouri personale.

Pacienţii nu reclamă presupusele abuzuri pentru că le e frică să nu fie excluşi din program. Iar fără tratament foştii depedenţi ajung din nou în stradă, acolo unde sunt aproape zece mii de consumatori de droguri - doar în Bucureşti.

Sunt aproape 20 de mii de consumatori în Bucureşti şi doar o mie de locuri pentru tratament în cele patru centre. Insuficiente. Într-un răspuns oficial, Ministerul Sănătăţii a precizat că a cerut Spitalului Obregia să demareze o anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La Spitalul Obregia din Bucureşti e haos. Tratamentul cu metadonă se dă în porţii reduse