Antena Meniu Search
x

Lecţii de prim-ajutor pentru turişti pe litoral, de la voluntarii Crucii Roşii

Turiştii aflaţi în concediu pe litoralul românesc au primit astăzi lecţii de prim-ajutor din partea voluntarilor de la Crucea Roşie! Oamenii au învăţat ce au de făcut dacă cineva se îneacă sau face insolaţie.

de Redactia Observator

la 24.07.2019, 16:57

Vezi și

Turiştii aflaţi în concediu pe litoralul românesc au primit astăzi lecţii de prim-ajutor din partea voluntarilor de la Crucea Roşie! Oamenii au învăţat ce au de făcut dacă cineva se îneacă sau face insolaţie. Turiştii au recunoscut că, în astfel de cazuri, intră în panică, mai ales dacă este vorba despre copiii lor. Însă, după lecţiile primite, vor ca astfel de cursuri de prim-ajutor să fie predate în şcoli, încă din clasele primare.

Turiştii aflaţi în vacanţă pe litoral, învaţă - pe plajă - cele mai importante tehnici de salvare a vieţii în situaţii grave. Aceste proceduri efectuate corect şi rapid, chiar de către persoane care nu au pregătire medicală, pot salva viaţa unui pacient aflat în stop cardio-respirator.

Viteza de reacţie poate face de multe ori diferenţa între viaţă şi moarte. Chiar şi cele câteva minute până soseşte ambulanţa pot fi decisive, dacă cei din jur ştiu ce măsuri să ia.

Voluntarii de la Crucea Roşie din Constanţa au şi câteva recomandări pentru părinţii care vin cu copiii la mare. 

În România, cursurile de prim ajutor lipsesc din programa şcolară. Autorităţile au încercat să le introducă, dar au rămas cu promisiunile. De la începutul sezonului estival, şapte oameni au murit înecaţi pe litoral. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lecţii de prim-ajutor pentru turişti pe litoral, de la voluntarii Crucii Roşii