Antena Meniu Search
x

Machiajul, mai tare ca uniforma

Ghiozdanele elevelor sunt mai nou adevărate truse de machiaj. Pe lângă manuale şi caiete, elevele poartă cu ele tot felul de farduri şi rujuri.

Vezi și

Ghiozdanele elevelor sunt mai nou adevărate truse de machiaj. Pe lângă manuale şi caiete, elevele poartă cu ele tot felul de farduri şi rujuri. Învaţă perfecţiunea de mici. 

Trebuie să iasă în evidenţă clipind din genele lungi sau cu buzele conturate, chiar dacă au doar 10 ani. Psihologii recomandă machiajul, chiar dacă au o vârstă fragedă. Asta e moda! Aşa le creşte fetelor încrederea în ele. Doctorii, în schimb, le recomandă să nu le folosească la fel de des ca pasta de dinţi.

Rania ştie că fardurile sunt secretul femeilor. Le fac să arate mult mai bine şi mai îngrijite. Încă din gimnaziu, elevele îşi conturează buzele şi ochii. Îşi ascund de mici aşa-zisele defecte. Şi încep să trateze make-upul ca pe o artă.

Machiajul este o mască pentru fetiţe care le dă încredere, stimă de sine şi le integrează în gaşcă. Vor să pară mature, sa fie luate in serios. Dacă părinţii nu le lasă să se fardeze.

Dar elevele poartă fardurile după ele la fel ca pe manuale. Specialiştii însă atrag atenţia că excesul, mai ales la pubertate, le poate îmbolnăvi. Coşuri, acnee, pete. Dar şi infecţii. Medicii dermatologi au demarat o campanie de consultaţii gratuite pentru fete. La ei vin din ce în ce mai multe adolescente cu probleme. Unele chiar foarte grave.

Profesorii nu se pot pune cu valul modei. De la Hanah Montanna, la Violetta, filmele pentru copiii promovează fardurile. Aşa că în regulamentele şcolilor, li se interzice elevelor doar să nu intre în clasă machiate excesiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Machiajul, mai tare ca uniforma