Antena Meniu Search
x

Mai mulţi români, eliberaţi din "sclavie" de la o fermă din Anglia, s-au întors înapoi (Video)

Caz bizar în Marea Britanie, acolo unde poliţia a descins la o fermă horticolă, unde lucrau mai mulţi muncitori străini, între care şi mulţi români!

Vezi și

Caz bizar în Marea Britanie, acolo unde poliţia a descins la o fermă horticolă, unde lucrau mai mulţi muncitori străini, între care şi mulţi români!

Agenţii primiseră informaţii că lucrătorii erau trataţi ca nişte sclavi, aşa că i-au arestat pe cei care conduceau ferma. La câteva ore, însă, aşa-zişii sclavi s-au adunat în faţa sediului poliţiei şi au cerut ca cei arestaţi să fie eliberaţi imediat.

La ora 6 dimineaţa, poliţiştii au descins la ferma din peninsula Cornwall unde lucrau aproape 200 de muncitori sezonieri, bărbaţi şi femei, recrutaţi din Lituania, România şi Bulgaria. Aceştia erau cazaţi în rulote, chiar în incinta fermei. Autorităţile primiseră informaţii că erau forţaţi să trăiască şi să muncească în condiţii de sclavie. 

Numai 14 lucrători au cerut să fie ajutaţi să părăsească ferma. Trei bărbaţi au fost totuşi reţinuţi sub acuzaţia de "sclavie modernă". 

Seara, însă, aproape 100 de lucrători lituanieni şi români, veniţi în microbuze, s-au instalat în faţa secţiei de poliţie unde se aflau arestaţii. Doar câţiva vorbeau limba engleză, aşa că o româncă din rândul lor şi-a asumat rolul de purtătoare de cuvânt.

Muncitorii au susţinut că nu se consideră sclavi şi doresc eliberarea celor trei şi mai ales a unuia dintre ei, pe care-l numeau Wolf. 

Protestul a luat sfârşit după eliberarea lui Wolf. Sclavia modernă a fost definită, în Marea Britanie, printr-o lege din 2015. Potrivit guvernului, cel puţin 13.000 de persoane sunt victimele muncii forţate sau exploatării sexuale, pedepsite prin acea lege. Dar poliţia crede că numărul real este mult mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mai mulţi români, eliberaţi din "sclavie" de la o fermă din Anglia, s-au întors înapoi (Video)