Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Mamă îndurerată după ce și-a pierdut fetița de 4 ani, infectată cu coronavirus: "Nu de COVID, sub nicio formă. Nu pot să accept"

Două lovituri, una după alta, a primit o mamă îndurerată care abia îşi pierduse fetiţa de patru ani. Copilul s-a stins vineri la spital, însă nici până azi părinţii nu au putut să o înmormânteze creştineşte. Când s-au dus la morgă, au aflat că micuţa a avut COVID. Sfâşiaţi de suferinţă, cei doi îi acuză pe medici că le-au ascuns acest lucru.

De Redactia Observator la 12.11.2020, 13:03
Vezi și
  • Copila suferea de un sindrom genetic, care îi limitase speranţa de viaţă
  • Mama ei cere să se facă lumină: "Nu pot să accept pentru o țară întreagă și o lume întreagă"
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Mama fetiței: Și nu de COVID, sub nicio formă. Copilașul meu a murit din cauza unui sindrom, de atâta febră, de atâta inflamație în corp încât nu a mai rezistat.

Tânăra mamă refuză să accepte că fetiţa ei a murit infectată cu SARS-CoV-2. Încă în stare de şoc, femeia rememorează cu o precizie aproape matematică ultimele clipe ale micuţei de patru ani. Vinerea trecută, copila a fost adus la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Trupul mic, chinuit de anii de boală, se lupta cu febra mare şi convulsiile. Medicii au decis imediat să o intubeze.

Mama fetiţei: Mi-au zis că este ceva la plămâni acolo, la inimioară, inimioara nu e în regulă. La un moment dat, doamna doctor de acolo a strigat: aduceți sângele odată! Au reușit să facă, să-i pună, dar nu a reacționat nici la lucrul asta, nici la transfuzia de sânge nu a reacționat.

În aceeaşi zi, fetiţa a pierdut lupta cu boala. Suferea de un sindrom genetic, care îi limitase speranţa de viaţă la doar zece ani.

Mama fetiţei: Au venit și mi-au spus că e gata, și că o să transfere corpul ei la IML.

Medicii nu au spus nimic de coronavirus. Au testat-o însă pe mamă, iar rezultatul a fost negativ. Luni, femeia s-a dus la IML să o ia pe copilă. O nouă lovitură i-a răscolit durerea.

Mama fetiţei: Am venit dimineață cu mașină de pompe funebre cu hăinuțele in brațe să-mi iau copilașul. Și am aflat că copilașul meu nu este aici, de fapt.

Înapoi la Spitalul Sfînta Maria, acolo unde rămăsese fetiţa, femeia a încercat să afle ce s-a întâmplat.

Mama fetiţei: Îmi spune: păi stați așa, copilul este pozitiv COVID. Poftim? Acuma aflu? Cum, nu e adevărat.

Cu rezultatul în faţă, mama a refuzat evidenţa. Nu a văzut pe nimeni să-i preleveze copilului vreun test PCR. Medicii spun că femeia nu şi-ar fi putut da seama, în mijlocul evenimentelor, dar nici nu au anunţat-o personal.

Cătălina Ionescu, director Medical Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași: Probabil că nu a văzut aspiratul pacientului pe sonda de intubaţie, nu s-o fi gândit că este modul de recoltare a PCR. Ea în momentul când se făcea, se intuba şi se resuscita pacientul, a aşteptat pe hol şi se uita prin geamul de la uşă.

După înmormântare, familia va intra în carantină 14 zile. Revoltaţi, părinţii vor să se facă lumină.

Mama fetiţei: Nu pot să accept pentru o țară întreagă și o lume întreagă și pentru toți copilașii din lumea asta, nu pot să accept.

Fetița de patru ani nu este prima victimă COVID în rândul copiilor. Pe 11 octombrie a decedat un băiat, în vârstă tot de 4 ani, iar pe 28 octombrie, s-a stins din viaţă un bebeluş de patru luni. Ambii aveau comorbidităţi care le puneau în pericol viaţa şi fără să fie infectaţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mamă îndurerată după ce și-a pierdut fetița de 4 ani, infectată cu coronavirus: "Nu de COVID, sub nicio formă. Nu pot să accept"