Antena Meniu Search
x

Video Mamă îndurerată după ce și-a pierdut fetița de 4 ani, infectată cu coronavirus: "Nu de COVID, sub nicio formă. Nu pot să accept"

Două lovituri, una după alta, a primit o mamă îndurerată care abia îşi pierduse fetiţa de patru ani. Copilul s-a stins vineri la spital, însă nici până azi părinţii nu au putut să o înmormânteze creştineşte. Când s-au dus la morgă, au aflat că micuţa a avut COVID. Sfâşiaţi de suferinţă, cei doi îi acuză pe medici că le-au ascuns acest lucru.

de Redactia Observator

la 12.11.2020, 13:03

Vezi și
  • Copila suferea de un sindrom genetic, care îi limitase speranţa de viaţă
  • Mama ei cere să se facă lumină: "Nu pot să accept pentru o țară întreagă și o lume întreagă"
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Mama fetiței: Și nu de COVID, sub nicio formă. Copilașul meu a murit din cauza unui sindrom, de atâta febră, de atâta inflamație în corp încât nu a mai rezistat.

Tânăra mamă refuză să accepte că fetiţa ei a murit infectată cu SARS-CoV-2. Încă în stare de şoc, femeia rememorează cu o precizie aproape matematică ultimele clipe ale micuţei de patru ani. Vinerea trecută, copila a fost adus la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Trupul mic, chinuit de anii de boală, se lupta cu febra mare şi convulsiile. Medicii au decis imediat să o intubeze.

Mama fetiţei: Mi-au zis că este ceva la plămâni acolo, la inimioară, inimioara nu e în regulă. La un moment dat, doamna doctor de acolo a strigat: aduceți sângele odată! Au reușit să facă, să-i pună, dar nu a reacționat nici la lucrul asta, nici la transfuzia de sânge nu a reacționat.

În aceeaşi zi, fetiţa a pierdut lupta cu boala. Suferea de un sindrom genetic, care îi limitase speranţa de viaţă la doar zece ani.

Mama fetiţei: Au venit și mi-au spus că e gata, și că o să transfere corpul ei la IML.

Medicii nu au spus nimic de coronavirus. Au testat-o însă pe mamă, iar rezultatul a fost negativ. Luni, femeia s-a dus la IML să o ia pe copilă. O nouă lovitură i-a răscolit durerea.

Mama fetiţei: Am venit dimineață cu mașină de pompe funebre cu hăinuțele in brațe să-mi iau copilașul. Și am aflat că copilașul meu nu este aici, de fapt.

Înapoi la Spitalul Sfînta Maria, acolo unde rămăsese fetiţa, femeia a încercat să afle ce s-a întâmplat.

Mama fetiţei: Îmi spune: păi stați așa, copilul este pozitiv COVID. Poftim? Acuma aflu? Cum, nu e adevărat.

Cu rezultatul în faţă, mama a refuzat evidenţa. Nu a văzut pe nimeni să-i preleveze copilului vreun test PCR. Medicii spun că femeia nu şi-ar fi putut da seama, în mijlocul evenimentelor, dar nici nu au anunţat-o personal.

Cătălina Ionescu, director Medical Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași: Probabil că nu a văzut aspiratul pacientului pe sonda de intubaţie, nu s-o fi gândit că este modul de recoltare a PCR. Ea în momentul când se făcea, se intuba şi se resuscita pacientul, a aşteptat pe hol şi se uita prin geamul de la uşă.

După înmormântare, familia va intra în carantină 14 zile. Revoltaţi, părinţii vor să se facă lumină.

Mama fetiţei: Nu pot să accept pentru o țară întreagă și o lume întreagă și pentru toți copilașii din lumea asta, nu pot să accept.

Fetița de patru ani nu este prima victimă COVID în rândul copiilor. Pe 11 octombrie a decedat un băiat, în vârstă tot de 4 ani, iar pe 28 octombrie, s-a stins din viaţă un bebeluş de patru luni. Ambii aveau comorbidităţi care le puneau în pericol viaţa şi fără să fie infectaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mamă îndurerată după ce și-a pierdut fetița de 4 ani, infectată cu coronavirus: "Nu de COVID, sub nicio formă. Nu pot să accept"