Antena Meniu Search
x

Maramureşul începe să prindă din nou viață

După izolarea din starea de urgenţă, ieşitul în natură e ca o gură de oxigen pentru noi toţi. Iar zonele turistice freamătă de dorul oaspeţilor. Maramureşul începe să prindă din nou viață. Căsuţele tradiţionale, care aduc aminte de odaia bunicilor, sunt acum refugiu în colţul de rai. Şi găzduiesc deja primii turişti din acest sezon. Proprietarii de pensiuni s-au pregătit temeinic. Toate regulile de siguranţă sunt respectate, ospitalitatea e la ea acasă, iar întâmpinarea s-a făcut cu pălincă şi cântecul ceteraşilor.

de Redactia Observator

la 21.06.2020, 15:41

Vezi și
  • Cântec și voie bună la pensiunile maramureșene
  • Sezon de vară de anunță promițător

Cu cântec tradiţional al ceteraşilor şi nelipsita horincă. Aşa au fost primiţi primii turişti, în Maramureş. La poalele munţilor, departe de agitaţia din oraş, căsuţele tradiţionale şi-au deschis larg porţile pentru musafiri. Tărâmul de poveste din nordul ţării e gata să ofere din nou un sejur de neuitat. Iar gazdele s-au adaptat vremurilor. Pentru ca distanţarea fizică să fie respectată, în această livadă, lângă foc, au pus în loc de scaune, câţiva baloţi de fân.

Cântecul maramureşean a fost ca un strigăt din bătătură care i-a adus în livadă şi pe turiştii din pensiunile învecinate.

Administratorii pensiunilor au acum o misiune dificilă - să reînsufleţească satul tradiţional. Şi au reuşit în pofida măsurilor impuse de starea de alertă.

ROXANA VALE, ADMINISTRATOR PENSIUNE - Toată lumea şi-a dorit foarte mult să revină la natură, să revină la ţară, să revină în Maramureş, cei care au fost sau cei care descoperă acum Maramureşul pentru prima dată. Şi noi şi ceteraşii ne-am dorit tare, tare mult să reluăm aceste întâlniri care ne bucură pe noi şi pe toată lumea.

Sezonul de vară se arată unul încurajator pentru cei care administrează pensiuni în nordul ţării. Pentru căsuţele tradiționale de lemn cererea este mare, iar turiştii vin din toate colţurile ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Maramureşul începe să prindă din nou viață