Berea artizanală începe să fie şi pe placul românilor! Povestea din spatele noului sortiment al celei mai populare băuturi
Berea artizanală îşi face tot mai des loc în halbele de la terasele noastre. Mai ales că poate căpăta orice aromă şi poate satisface gusturile celor mai critici consumatori dacă cel care o fabrică nu o vede doar ca pe o băutură oarecare.
Berea artizanală îşi face tot mai des loc în halbele de la terasele noastre. Mai ales că poate căpăta orice aromă şi poate satisface gusturile celor mai critici consumatori dacă cel care o fabrică nu o vede doar ca pe o băutură oarecare.
Într-un singur an, un român consumă, în medie, 80 de litri de bere, pe lângă alte băuturi. Aşa că nu e greu să anticipezi ce afacere îţi poate aduce bani în România. Iar dacă mizezi şi pe ce este la modă, succesul este garantat. Un exemplu este berea artizanală.
La o bere, alături de alţi doi colegi, s-a născut şi ideea de a deschide împreună o fabrică de bere artizanală. În final, cu o investiţie de 60 de mii de euro, ideea a prins contur.
Iar procesul continuă până se obţin, într-o singură serie, aproape 800 de litri de bere. Dacă berea clasică îi costă pe români între 3 şi 5 lei, cea artizanală ajunge la preţuri chiar şi duble. Culmea, în România, berea artizanală este consumată tot de străini.
Ţara noastră ocupă locul 7 la consumul de bere în clasamentul statelor europene.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Fii primul care comentează