Antena Meniu Search
x

Mascaţii au descins la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi

Scene halucinante la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Mascaţii au descins de dimineaţă printre bolnavi. DNA face percheziţii acolo. De ore bune, toate birourile celor din conducerea instituţiei sunt verificate.

Vezi și

Scene halucinante la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Mascaţii au descins de dimineaţă printre bolnavi. DNA face percheziţii acolo. De ore bune, toate birourile celor din conducerea instituţiei sunt verificate. 

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii, surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că printre persoanele vizate ar fi şi directorul economic al unităţii sanitare.

Potrivit DNA, percheziţiile de marţi făcute de către procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al Direcţiei la două locaţii din municipiul Iaşi, din care una la sediul unei instituţii publice, vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în anul 2014.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că una dintre percheziţii este făcută la Spitalul de Psihiatrie Socola, printre persoanele vizate fiind şi directorul economic al instituţiei medicale.

În acest dosar, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Iaşi.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în anul 2014, se arată într-un comunicat.

În cursul zilei de 31 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două locații situate în municipiul Iași, dintre care una la Spitalul de Boli Psihice Socola, în pavilionul administrativ

Surse judiciare citate de Ziarul de Iaşi spun că procurorii caută acte din perioada în care manager la spitalul Socola era medicul Călin Scripcaru, care în prezent este consilier local din partea PSD. Descinderile ar avea legătură cu un caz mai vechi aflat în atenţia ANI.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Procurorii au ajuns la unitatea medicala încă de la primele ore ale dimineții și au ridicat deja mai multe calculatoare și documente. În acțiunea lor, procurorii DNA sunt însoțiți de jandarmi. Până în prezent nu au fost oferite informații despre motivele care stau la baza acestei acțiuni.

Procurorii DNA însoţiţi de jandarmi şi de mascaţi au descins în această dimineaţă la spitalul Socola.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mascaţii au descins la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi