Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România în care se ridică maşinile parcate ilegal în 5 minute. 1.000 de lei taxa de recuperare

Autorităţile locale din Braşov le declară război şoferilor care îşi lasă maşinile în drum şi blochează traficul şi circulaţia pietonilor. Practic, oricine abandonează autoturismul pe avarii mai mult de 5 minute în locuri interzise riscă să rămână fără el. Iar ca să recupereze maşina trebuie să plătească aproape o mie de lei. 

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 14:27

Vezi și

Pentru turiştii care vor să viziteze centrul oraşului unde parcările cu plată sunt supraaglomerate, edilii recomandă folosirea transportului în comun sau lăsarea maşinii la periferie. Asemenea soartă o vor avea, de acum înainte, tot mai multe maşini din Braşov. În special din Centrul istoric, plin de turişti care vin cu autoturismele personale. Autorităţile au trecut la regula celor 5 minute. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: În prima etapă doar face fotografii după alte 5 min mașînă de ridicări poate intervnei. mașînă e ridicată transportată la locul de depozitare după care șoferul și-o poate ridică de acolo. Dacă o face in primele 12 ore plătește o taxa de 1.000 lei după care taxa crește cu fiecare zi in care mașină stă acolo.

Dacă şoferii pleacă însă la timp, vor scăpa doar cu o amendă şi puncte de penalizare. Timpul se măsoară din momentul în care turistul este prins pe picior greşit de către poliţist. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Obiectivul nostru e să nu ne mai confruntăm cu situații în care diverși șoferi fără respect față de ceilalți dincolo de cel față de lege blochează anumite artere 

Sistemul de ridicare a maşinilor parcate ilegal este funcţional şi în staţiunea Poiana Braşov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Oraşul din România în care se ridică maşinile parcate ilegal în 5 minute. 1.000 de lei taxa de recuperare