Antena Meniu Search
x

Ce măsuri de siguranță să îți iei dacă încă mergi la muncă

Pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc treptat în țară și în alte locuri de pe glob, mulți angajați se întreabă ce pot face pentru a se proteja de o posibilă infecție. Deși unii angajatori își încurajează salariații să lucreze de acasă, în continuare rămân persoane care trebuie să meargă la muncă în fiecare zi.

de Redactia Observator

la 25.04.2020, 17:40

Ce măsuri de siguranță să îți iei dacă încă mergi la muncă
Ce măsuri de siguranță să îți iei dacă încă mergi la muncă - Shutterstock
  • Măsuri de siguranță pentru angajații care merg la serviciu
  • Igiena și evitarea mijloacelor de transport în comun, prioritare

În aceste condiții, este important să știi ce măsuri de siguranță trebuie să iei și ce poți face pentru a preveni infecția cu coronavirus. Iată câteva sfaturi de care să ții cont:

Spală-te des pe mâini

Cel mai important sfat pe care îl auzi, probabil, în fiecare zi, este să te speli pe mâini cât mai des și mai ales după ce ai folosit obiecte la comun. Mai exact, spală-te pe mâini după ce ai folosit aparatul de cafea, după ce ai pus mâna pe clanță, pe butoanele din lift, întrerupătoare sau imprimantă. Toate aceste suprafețe pot purta bacterii și virusuri.

Recomandarea specialiștilor este să te speli pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde, cu apă caldă și săpun, cu atât mai mult după ce ai folosit toaleta, înainte să mănânci, după ce ți-ai suflat nasul, ai tușit sau ai strănutat.

Evită transportul în comun

Pe cât posibil, ar trebui să încerci să folosești cât mai rar transportul în comun și să îl înlocuiești cu mașina personală, după ce ai dezinfectat-o în prealabil. În cazul în care plănuiești să îți schimbi mașina sau nu ai una personală, e bine să știi cum poti cumpara în siguranta de la dealeri sau proprietari. Legislația îți permite să circuli în afara locuinței pentru achiziția de autovehicule.

Rezervă-ți timp pentru a găsi o mașină care să corespundă nevoilor tale și nu cumpăra pe fugă, doar pentru că ai nevoie urgentă. Autorismele Ford oferă un raport bun calitate-preț și dispun de suficient spațiu, în cazul în care vrei să iei cu tine alți colegi pentru a merge la muncă.

Igienizează spațiul de lucru

Spațiul de lucru pe care îl folosești în fiecare zi poate conține numeroase bacterii, iar pentru a scădea riscul de îmbolnăvire, este absolut vital să cureți cât mai bine biroul și obiectele pe care le folosești cu șervețele dezinfectante sau cu o soluție pe bază de alcool.

Laptopul, monitorul, tastatura, mouse-ul și telefonul sunt doar cateva dintre obiectele pe care trebuie sa le dezinfectezi în mod constant. E important să faci acest lucru odată ce ai ajuns la birou.

Ține la îndemână soluții dezinfectante

Chiar dacă dezinfectezi spațiul de lucru la începutul zilei, e necesar să ai în permanență și un gel dezinfectant pentru mâini, ca soluție rapidă atunci când nu poți merge la baie ca să te speli pe mâini cu simț de răspundere.

În plus, este indicat să eviți pe cât posibil atingerea suprafețelor cu mâinile goale. Folosește mănuși sau un șervețel pentru a deschide ușa, pentru a apăra butoanele din lift și atunci când trebuie să atingi orice alte suprafețe comune.

Lucrează separat

Dacă lucrezi într-un birou de tip open-space, ar fi indicat să găsești un spațiu sau o sală separată pentru a intra cât mai puțin în contact cu alți colegi de muncă. În acest fel, te protejezi de orice posibilitate de a te infecta. 

În același timp, e important să menții distanța de doi metri atunci când discuți cu cineva și să evitați ședințele comune. Puteți folosi în continuare diferite aplicații pentru video call-uri, atunci când vrei să lucrezi separat de ceilalți colegi.

Nu în ultimul rând, este important să eviți strângerile de mână și să îți atingi fața. Ține cont de sfaturile de mai sus pentru a putea lucra în continuare la fel de eficient și ca să îți păstrezi calmul pentru a face față cât mai bine situației de criză prin care toată lumea trece în acest moment

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Ce măsuri de siguranță să îți iei dacă încă mergi la muncă