Antena Meniu Search
x

Mii de oameni ar putea rămâne fără petrecerea de Revelion. ISU ameninţă că va închide toate localurile care nu au autorizaţie

Cu patru sptămâni înainte de Revelion, mulţi români ştiu deja unde îi va prinde noaptea dintre ani. Şi-au cumpărat un loc în cluburi celebre.

Vezi și

Cu patru sptămâni înainte de Revelion, mulţi români ştiu deja unde îi va prinde noaptea dintre ani. Şi-au cumpărat un loc în cluburi celebre. Cele mai căutate locuri sunt restaurantele din Centrul Vechi al Capitalei. Pompierii au însă o contraofertă: mare atenţie unde cumpăraţi pachetul de Revelion, pentru că oricând poate fi anulată petrecerea. Doar opt cluburi au autorizaţie de securitate la incendiu, iar pompierii pregătesc o amplă acţiune. 

În centrul vechi din Bucureşti, nu găseşti local fără un afiş în care să nu scrie mare, Revelion 2018. E noaptea care aduce cele mai mari profituri comercianţilor. Iar pentru mii de români, cea mai scumpă ieşire în oraş. "Aici costă 320 de lei cu open bar, cu băuturi premium, cu bufet suedez, mâncare cât poţi să bagi în tine, doar să nu dai în pancreatită, că aşa e românu', bagă, şi pe urmă Floreasca scrie pe noi."

La o stradă distanţă, un restaurant de cinci stele promovează mâncarea sănătoasă şi în noaptea dintre ani: "Noi avem patru feluri de mâncare, pe lângă desert. Avem la starter un sevice de ton roşu pe pat de chinoa. Adaugăm şi un shot de supă cremă de vinete cu vodcă. E ceva nou şi sigur o să prindă bine. În jur de 400 de lei de persoană este preţul pe care noi îl oferim."

Există mulţi amatori şi pentru Revelioanele care costă peste 1.000 de lei de cuplu.

Problema multor cluburi din centrul Vechi e că nici până acum nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu. Autorităţile spun că, înaintea petrecăreţilor, în cluburi vor ajunge pompierii care ar putea închide afaceri. Iar cei care au cumpărat pachetele, să rămână tot acasă. Raed Arafat, secretar de stat: "Nu vreau să stric la nimeni nimica. Cei care nu respectă regulile se închid, asta e. Legea prevede acest lucru. Aici nu se joacă nimeni."

Ultima statistică a pompierilor arată că doar 8 cluburi din Bucureşti au autorizaţia de la pompieri. Patronii localurilor au avut doi ani să îşi pună actele la punct. Au mai cerut încă o amânare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mii de oameni ar putea rămâne fără petrecerea de Revelion. ISU ameninţă că va închide toate localurile care nu au autorizaţie