Antena Meniu Search
x

Val polar peste România. Meteorologii anunță că urmează fenomenul de ”ploaie înghețată”

Aerul polar a adus în România viscol puternic la munte şi îngheţ în toată ţara. În staţiunile montane, vântul a bătut în rafale de peste 100 de kilometri pe oră

Vezi și

Aerul polar a adus în România viscol puternic la munte şi îngheţ în toată ţara. În staţiunile montane, vântul a bătut în rafale de peste 100 de kilometri pe oră şi a redus vizibilitatea la zero. Mii de turişti au simţit temperaturi chiar şi de minus 20 de grade Celsius. Şi în oraşe, au fost ninsori şi cod galben de vânt. Meteorologii anunţă că urmează fenomenul de "ploaie îngheţată". 

A treia zi calendaristică de iarnă a adus viscol şi furtuni de zăpadă pe crestele montane. În Munţii Bucegi, abia se putea respira. Imaginile susprinse de salvamontişti arată forţa incredibilă a vântului. Loveşte la o sută de kilometri pe oră. Într-o jumătate de oră, a nins cât într-o zi întreagă. Stratul de zăpadă trece, pe alocuri, de genunchi. 

Fenomenele violente au coborât mercurul în termometre chiar şi cu 10 grade Celsius. În staţiunile montane, unde mii de turişti îşi petrec minivacanţa, s-au resimţit între minus 10 şi minus 19 grade Celsius.

Şi bucureştenii au tremurat la minus 5 grade Celsius: a fost temperatura resimţită, din cauza vântului care a lovit cu peste 60 de kilometri pe oră. Iar vremea continuă să se înrăutăţească zilele următoare. Pe timp de noapte, temperatura maximă va fi de minus 4 grade Celius. Fenomenul de "ploaie îngheţată" va marca săptămâna viitoare. 

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele montane. E risc de avalanşă în Munţii Făgăraş şi Bucegi. La Azuga, trei bucureşteni au fost salvaţi din maşina împotmolită chiar pe marginea unei prăpastii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Val polar peste România. Meteorologii anunță că urmează fenomenul de ”ploaie înghețată”