Lovitură pentru shaorma. Mai mulţi europarlamentari vor să interzică celebrul preparat din cauza fosfaţilor din carne
"Shaorma cu de toate" ar putea deveni doar o amintire. Iniţiativa vine din Parlamentul European, care vrea să scoată în afara legii fosfaţii.
"Shaorma cu de toate" ar putea deveni doar o amintire. Iniţiativa vine din Parlamentul European, care vrea să scoată în afara legii fosfaţii folosiţi drept conservanţi în industria fast food, pentru a păstra carnea congelată cât mai mult timp.Românii nu se sperie de teoria alarmistă de la Buxelles şi stau zilnic la coadă pentru preparatul preferat.
Mai mulţi parlamentari europeni vor ca shaorma să devină o amintire în toate ţările din Uniune. Cele două grupuri politice spun că o carne astfel procesată poate fi nocivă pentru sănătate. Măsura ar veni ca o lovitură pentru industrie. Şi o veste proastă pentru iubitorii acestui preparat.
Peste 30.000 de shaorma se mănâncă în fiecare zi în fast food-urile din toată ţara. Chiar şi într-o zi ploioasă, la shaormeriile din Capitală este coadă.
Documentele prezentate în capitala Uniunii Europene arată că sunt folosiţi fosfaţi pentru a fi conservată materia primă congelată care ajunge în shaorma si kebab. În Europa, cinci sute de tone de carne intră zilnic în aceste produse. O spune o statistică publicată de cotidianul german Bild.
Shaormarii din Bucureşti spun că temerile nu sunt întemeiate. Cei care îşi respectă clienţii pregătesc carnea pe loc.
În medie, românii mănâncă aproape 11 milioane de shaorma pe an, pentru care plătesc peste 170 de milioane de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰