Antena Meniu Search
x

Aproape tot estul ţării e blocat de viscol şi nămeţi. Zăpada va pune stăpânire şi pe restul teritoriului

De aproape două zile, estul ţării se confruntă cu ninsori şi viscol de puterea unui uragan. Şoselele sunt complet blocate de nămeţi.

Vezi și

De aproape două zile, estul ţării se confruntă cu ninsori şi viscol de puterea unui uragan. Şoselele sunt complet blocate de nămeţi şi zeci de localităţi au rămas în continuare fără curent electric. Medicii au ajuns la un bătrân cardiac după 12 ore de la apelul la 112. Blocaţi sub zăpezi, şoferii au filmat urgia. Iar pericolul se extinde în aproape toată ţara. Meteorologii spun că ne aşteaptă un weekend cu vreme extremă.

În plin viscol, doi şoferi au aşteptat aproape 16 ore ajutor. Oamenii povestesc că angajaţii de la deszăpezire i-au abandonat în nămeţi, pe motiv că nu au maşini de tractare. Şi chiar au împrăştiat zăpada de pe carosabil peste autoturismele oricum îngropate. 

În Tulcea, o operaţiune de salvare a durat chiar şi 12 ore. Medicii nu au putut răzbi decât cu şenilatele. Acest bunic suferise un accident vascular cerebral. După drumul cu şenilata, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la spitalul din Iaşi, alături de un alt bătrân bolnav. 

Tot cu şenilatele au fost salvate şi mai multe femei gravide. Şoselele au fost blocate de munţi de zăpadă. 

Pe acelaşi subiect

Elicopterul SMURD a fost chemat şi într-o localitate din Galaţi unde, la un dispensar, o femeie însărcinată avea nevoie de îngrijirile medicilor. A ajuns acolo după ce ambulanţa care trebuia să o ducă la spital a rămas înzăpezită. 

Estul ţării a fost cel mai afectat de viscol şi ninsori. Ciclonul format în Marea Mediterană a adus vânt de puterea unui uragan de categoria a doua. A rupt acoperişuri, copaci şi stâlpi de electricitate. Oamenii din Sulina trăiesc de zeci de ore în întuneric. 

Şi în Moldova, salvatorii şi-au croit cu greu drum spre oamenii neajutoraţi.

38 de şcoli din 5 judeţe au rămas şi astăzi închise din cauza vremii extreme. Iar pericolul încă nu a trecut. Meteorologii anunţă că, din acest weekend, ninsorile şi viscolul se vor extinde în majoritatea regiunilor. Şi în Capitală, se va depunde un strat de 6 centimentri de zăpadă până luni. Iar temperaturile nu vor trece de 2 grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Aproape tot estul ţării e blocat de viscol şi nămeţi. Zăpada va pune stăpânire şi pe restul teritoriului