Antena Meniu Search
x

Mii de şcoli, spitale şi instituţii din ţară ar putea fi închise de pompieri!

Mii de şcoli, spitale şi instituţii din ţară ar putea fi închise de pompieri, începând de astăzi. Motivul: nu au autorizaţie de securitate de incendiu.

Vezi și

Mii de şcoli, spitale şi instituţii din ţară ar putea fi închise de pompieri, începând de astăzi. Motivul: nu au autorizaţie de securitate de incendiu, iar termenul pentru obţinerea documentului a expirat. Închiderea este cel mai negru scenariu, dar până acolo se vor aplica amenzi care pot ajunge la 100 de mii de lei. În Bucureşti doar câteva şcoli au reuşit să obţină autorizaţia. 

Suntem într-un restaurant celebru din Centrul Vechi al Capitalei. Nu se află în registrul celor care au încercat măcar să obţină autorizaţia de la pompieri. Mergem şi într-un club în care sute de tineri ajung în fiecare week-end. Administratorii dau vina pe cei de la ISU, că nu şi-au actualizat datele.

Am găsit şi localuri care au îndeplinit toate condiţiile şi au obţinut documentele. 

Nu doar în clădirile din Centrul Vechi sunt probleme. Cel mai mare mall din Capitală nu a obţinut documentaţia, iar din 53 de spitale doar 18 au primit avize sau autorizaţii. La unităţile de învăţămnt situaţia e şi mai gravă, dintre cele 1066 de clădiri deţinute de școlile de stat și de cele private doar 44 au obținut autorizaţia. 

În cele mai multe cazuri, pompierii nu emit autoriţaţia dacă nu există sisteme automatizate pentru detectarea sau stingerea unui incendiu, căi de evacuare iluminate şi uşi rezistente la foc. 

În toata ţara urmează controale. Se pot aplica amenzi de până la 100 de mii de lei. Iar în cazurile grave, se suspendă activitatea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mii de şcoli, spitale şi instituţii din ţară ar putea fi închise de pompieri!