Antena Meniu Search
x

Video Românii au stat şi câte opt ore în picioare, în soare, pentru a se vaccina împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării de la Bucureşti

Abia a început maratonul vaccinării în Capitală că deja e un succes. Sute de oameni au stat la cozi chiar şi opt ore ca să se imunizeze. Aşteptarea a meritat: au fost întâmpinaţi în acorduri de pian şi vioară. Timp de trei zile şi trei nopţi, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, oricine se poate vaccina.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.05.2021, 07:54

Vezi și
  • Autorităţile speră ca peste 15.000 de români să se vaccineze împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării de la Bucureşti.

La Sala Palatului, la ora deschiderii, sute de persoane aşteptau deja la coadă. Unii au stat în picioare, în soare, opt ore. 

Deşi în multe centre vaccinarea e la liber cu orice fel de ser, mulţi spun că nu au ştiut ce trebuie să facă: "Nu ne-a programat si pe noi nimeni. Acum, fiind fără programare, stăm aici să ne vaccinăm".

Mulţi au fost nemulţumiţi de orele lungi de aşteptare: "Să stăm aici, în soare, ore întregi. Puteau să organizeze ceva înăuntru. Normal trebuiau să se organizeze şi să înceapă program normal de la 8, cum e peste tot".

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, de astăzi, toate centrele sunt deschise oricui, doar cu buletinul, fără programare, fără înscriere: "Începând de azi, în România, şi nu cred că există un alt exmeplu în Europa, puteţi să mergeţi să vă vaccinaţi fără progaramare".

Pe acelaşi subiect

Autorităţile speră ca peste 15.000 de români să se vaccineze împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării de la Bucureşti

Şi la Biblioteca Naţională s-au strâns oameni cu mult înainte de ora deschiderii. Aici vaccinarea a început cu un concert de pian şi vioară. Printre medicii care au vaccinat în prima zi a maratonului a fost chiar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă: Am vaccinat 15-20 de persoane, până acum. Am avut un pic de emoţii la început, dar acum ne-am intrat în mână. Sperăm să fie cât mai mulţi până la sfârşitul maratonului de vaccinare.

10.000 de doze de vaccin Pfizer au fost trimise de la Institutul Cantacuzino la Sala Palatului şi încă 5000 la Biblioteca Naţională. Organizatorii sunt optimişti. Speră ca, în aceste trei zile, să vină peste 15.000 de persoane la maratonul vaccinării. 

1.200 de voluntari - medici, asistente, rezidenţi şi studenţi participă la maratonul care are loc tot weekendul, zi şi noapte, în Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Românii au stat şi câte opt ore în picioare, în soare, pentru a se vaccina împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării de la Bucureşti