Antena Meniu Search
x

Miruna Gheordunescu și Răzvan Costache - antreprenorii din spatele AlimenteAcasa.ro

În spatele business-ului se află doi tineri antreprenori, Miruna Gheordunescu și Răzvan Costache cu o viziune clară pentru viitor.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 14:34

Alimenteacasa.ro este un serviciu inovativ de livrare la domiciliu pentru specialități alimentare italiene și mediteraneene, dar și idei inedite de cadouri. Implementat în doar 6 zile după instalarea pandemiei în România, magazinul online oferă de la produse de bază precum fructele și legumele proaspete, la ingrediente gourmet pentru experiențe culinare la propriul domiciliu, la fel ca la restaurant. 

1. Cum a început povestea AlimenteAcasa.ro și în ce stadiu se află acum?

MG. AlimenteAcasa.ro a fost răspunsul nostru la efectele negative ale pandemiei asupra mediului de afaceri din România. Business-ul nostru principal, Global Mirex, este cunoscut pe piața românească pentru importul și distribuția unora dintre cele mai faimoase produse Made in Italy pentru HoReCa.

Cum aceasta segment a fost direct afectat, ne-am aflat în situația de a ne reinventa complet, pentru a putea asigura continuitatea afacerii și tutela angajații. Așa a apărut noul serviciu de delivery pentru București, Ploiești și Ilfov, realizat în timp record de doar 6 zile, de la idee la lansarea efectivă pe piață. Acum avem o bază constantă de clienți, care crește în fiecare zi, și care preferă să comande produse chiar dacă are la dispoziție din nou și modul clasic de cumpărături. Ne dorim să devenim un punct de referință în România pe segmentul livrărilor de alimente de calitate la domiciliu.

2. Cu ce se diferențiază AlimenteAcasa.ro de alte platforme similare?

RC. În primul rând prin gama de produse. Având acces la furnizori de top din Italia, le putem oferi clienților noștri cele mai bune produse și ingrediente mediteraneene. Practic clientului alimenteacasa.ro îi oferim posibilitatea de a-și prepara singur, acasă, specialitățile din restaurantele preferate.

De la faimoasa înghețată artizanală, la cele mai bune ingrediente pentru a pregăti un risotto sau o porție de paste autentice, clienții noștri au la dispoziție o gamă variată de produse, ce se îmbunătățește săptămânal. În al doilea rând, livrările se fac cu logistica de transport proprie, astfel încât putem controla foarte bine condițiile în care sunt păstrate și transportate produsele, dar și interacțiunea dintre livrator și client. Ne bucurăm să avem alături o echipă responsabilă și dedicată, ce este oricând pregătită să gestioneze dorințele clienților noștri, fie că este vorba despre o livrare rapidă sau chiar un cadou cu preparate italienești pentru cineva drag.

3. Cum va evolua acest business în continuare?

MG. Chiar dacă am fost condiționați de factori externi să facem acest pas, AlimenteAcasa.ro este gândit ca un proiect pe termen lung, menit să aducă valoare pe piața din România. Dorințele clienților noștri sunt pe primul loc, astfel că lucrăm constant la a actualiza și completa gama de produse, în paralel cu menținerea calității comunicării și livrării. Sunt multe aspecte ce trebuie ținute sub control pentru a nu pierde standardele ridicate cu care am pornit și suntem încrezători că vom reuși acest lucru. Vom investi în continuare în resursele umane, în logistică și infrastructură, precum și în aducerea unor produse noi sau inovative pe piața din România.

4. Ce brand-uri sunt disponibile pe platforma AlimenteAcasa.ro?

RC. Ne bucurăm că putem oferi acces la o serie de brand-uri cu tradiție în Italia, disponibile până acum doar pentru chef-ii din restaurante. Uleiul de măsline Basso, oțetul balsamic Toschi și diferitele tipuri de legume sau paste de legume de la Robo sau D’Amico sunt bine cunoscute și sunt perfecte pentru orice tip de rețeta culinară. Ceaiurile și ciocolata caldă Arthemia Milano și cafeaua boabe Miscela D’Oro pot fi comandate online, iar marea surpriză pentru clienții noștri a fost adevăratul gelato italian Antica Gelateria del Corso. Deși erau obișnuiți să găsească aromele doar în restaurante de top, acum pot comanda pentru acasă chiar și cutii de 1kg, cu două gusturi. Această înghețată artizanală este creată după o rețetă proprie, printr-un procedeu specific, doar cu ingrediente și arome naturale – un adevărat deliciu pentru orice masă în familie sau moment de relaxare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Miruna Gheordunescu și Răzvan Costache - antreprenorii din spatele AlimenteAcasa.ro