Antena Meniu Search
x

Moarte sigură pe şoselele din România. O maşină din zece nu are frâne

Moarte sigură pe şoselele din România. O maşină din zece nu are frâne, dar asta nu-i împiedică pe şoferi să iasă pe drumuri zi de zi.

Vezi și

Moarte sigură pe şoselele din România. O maşină din zece nu are frâne, dar asta nu-i împiedică pe şoferi să iasă pe drumuri zi de zi şi să gonească fără nicio grijă. În trafic există la fel de multe maşini ale căror roţi se pot desprinde în orice moment - o spun tot inspectorii de la RAR. E realitatea sumbră care explică şi de ce 5 români mor în fiecare zi pe şosele.

Statisticile arată că în orice moment o maşină din 10 poate ceda din punct de vedere tehnic şi poate provoca un accident. Asta pentru că sistemul de frânare nu funcţionează, ambele faruri sunt arse sau pur şi simplu, bucşele pot ceda, iar astfel roţile maşinii pot pleca la plimbare.

35.000 de autoturisme au verificat anul acesta specialiştii Registrului Auto Român. Iar la fiecare 10, una nu a mai plecat de pe loc. Astfel de bombe pe patru roţi se găsesc pe toate şoselele. Unele sunt chiar "taxi-uri".

Roata se poate desprinde, iar eficacitatea frânei de mână e discutabilă. Concluzia e una singură. Taximetristul prins de inspectorii RAR a rămas pieton, dar în multe cazuri, lipsa frânei de mână provoacă victime şi pagube.

Grav e că mulţi, deşi nu au maşinile în regulă, gonesc pe şosele. În Capitală, defectele vehiculelor sunt pe locul trei în topul cauzelor care duc la tragedii rutiere. Ultimele 6 luni au fost negre pentru poliţişti.

Nimic nu-i poate opri pe şoferii inconştienţi să iasă cu maşinile stricate pe şosele. Doar inspectorii RAR care promit şi mai multe controale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Moarte sigură pe şoselele din România. O maşină din zece nu are frâne