Antena Meniu Search
x

Meniul toamnei la târgurile din Capitală: must şi pastramă

Toamna se numără paharele cu must şi kilogramele de pastramă. Bachus a poposit şi în Capitală.

Toamna se numără paharele cu must şi kilogramele de pastramă. Bachus a poposit şi în Capitală, unde fete îmbrăcate în costume tradiţionale au zdrobit tone de struguri cu picioarele goale. La atâta must nu puteau lipsi bucatele potrivite. Aproape o tonă de pastramă a fost pregătită pe jar, alături de berbecuţi şi viţei la proţap. Am obţinut chiar şi câteva reţete pentru dumneavostră. 

Trei oltence frumoase fac mustul ca pe vremea bunicilor. La târgul organizat în Parcul Naţional au venit producători din toate colţurile ţării. 

Pastrama de oaie s-a vândut în târg cu 10 de lei suta de grame. Tot atât a costat litrul de must. Alb sau roşu. După ce ajunge vin, preţul poate scădea chiar şi la jumătate. 

Vezi și

Producătorii din zona Vrancea sunt mulţumiţi de recolta de anul acesta. Au reuşit să obţină peste 10 tone de struguri la hectar. Destul cât să acopere şi cererea de must pentru pastramă.

Raimondo este un crescător de oi din Sardinia, care s-a stabilit în Banat de douăzeci de ani. În Bucureşti a venit cu propria reţetă. Lângă el, un berbecuţ se perpelea la proţap după o reţetă... autohtonă. 

Din farfuriile pofticioşilor n-au lipsit însă ciolanul, coastele de porc sau hamsiile. iar cine n-a apucat să guste din toate, mai are timp şi mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Meniul toamnei la târgurile din Capitală: must şi pastramă