Antena Meniu Search
x

Video Muncă în folosul comunității și amenzi uriașe pentru vecinii zgomotoși, în bloc. Sancțiunile se aplică celor care nu respectă orele de liniște

Amenzi mai mari sau chiar muncă în folosul comunității pentru cei care tulbură liniștea în bloc. Sunt prevederile unei noi legi care a intrat în vigoare şi care vrea să descurajeze vecinii care dau muzica prea tare sau folosesc bormaşina în orele de linişte.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 01.03.2021, 09:44

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Muzica dată prea tare, petrecerile, zgomote produse de orice aparat ori obiect sau strigătele ne-ar putea aduce amendă de până la 1.500 de lei, iar repetarea faptei în 24 de ore va fi sancționată cu până la 3.000 de lei sau cu prestarea a 70 – 120 de ore de muncă în folosul comunității.

Potrivit noii legi, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora:

  • Amenda este între 500 – 1.500 lei
  • Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.000 – 3.000
  • Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată prin prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunităţii.”, se spune în noua lege.

Care sunt orele de liniște

Sancțiunile se aplică celor care nu respectă legea între orele 22 și 8 dimineața, dar și la prânz, între orele 13 – 14.

Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice încriminează:   

- tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

- tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

De asemenea, și organizarea petrecerilor private în corturi, în apropierea locuințelor, în orașe, și care tulbură liniștea, va fi amendată cu până la 3.000 de lei, iar repetarea faptei va aduce o sancțiune de două ori mai mare sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri sociale » Muncă în folosul comunității și amenzi uriașe pentru vecinii zgomotoși, în bloc. Sancțiunile se aplică celor care nu respectă orele de liniște