Antena Meniu Search
x

Nebunia revoluţiei fiscale va aduce cozi la ghişeele Fiscului

Încă o Revoluţie Fiscală. De data asta, un milion de români sunt afectaţi de schimbări în birocraţia sistemului.

Vezi și

Încă o Revoluţie Fiscală. De data asta, un milion de români sunt afectaţi de schimbări în birocraţia sistemului. Vor face drumuri către ghişee pentru a-şi plăti singuri contribuţiile la sănătate şi pensii. A apărut un nou formular care trebuie depus la Fisc, până la finalul acestei luni. Sunt vizaţi toţi cei care nu au lucrat pe contract de muncă, ci pe contracte de colaborare sau de prestări servicii. 

Modificările fiscale vizează peste un milion de români. Dacă au obţinut începând cu 2017 venituri, altele decât cele salariale, trebuie să-şi plătească singuri contribuţiile pentru sănătate şi pensii. Contribuţiile sociale trebuie plătite de fiecare persoană în parte până în data de 31 ianuarie la sediile fiscale din judeţele în care avem domiciliul. 

Este vorba despre formularul 600. Plăţile se vor face trimsestrial, pentru cei care au încasat pe tot anul peste 22.800 de lei, adică 12 salarii minime. Un haos, spun consultaţii fiscali, dar şi contribuabilii. 

Începe un maraton pentru toţi cei care au contracte de colaborare, pe drepturi de autor ori de prestări servicii sau alte activiţăţi, precum jocurile de noroc ori bunuri date în arendă sau închiriate. Ceea ce înseamnă că, pentru a nu pierde bani, trebuie să-şi renegocieze contractele, astfel încât să-şi acopere sumele pe care trebuie să le dea la stat. 

De altfel, trecerea contribuţiilor la angajat se aplică, de anul acesta, şi românilor cu contract de muncă. 

Pentru cei mai mulţi dintre angajaţi, veniturile nu ar trebui să fie afectate, dacă anagatorii măresc salariile brute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Nebunia revoluţiei fiscale va aduce cozi la ghişeele Fiscului