O carte ca o lecție de supraviețuire. Asociaţia Colectiv a invitat mai mulţi copii la centrul UNESCO, la lansarea unei cărţi pentru cei mici
Dacă statul român nu a făcut prea multe în cei 2 ani şi jumătate scurşi de la tragedia din Colectiv, rudele victimelor au luat iniţiativa.
Dacă statul român nu a făcut prea multe în cei 2 ani şi jumătate scurşi de la tragedia din Colectiv, rudele victimelor au luat iniţiativa. Sub deviza educării celor mici prin joc, Asociaţia Colectiv a invitat mai mulţi copii la centrul UNESCO, unde a lansat o carte de ilustraţii. Îi învăţa astfel cum să se ferească de incendii.
Întâlnirea cu pompierii i-a făcut fericiţi pe copii. Au încercat toate echipamentele. Şi au învăţat cum să se ferească de foc.
Ciprian Monoreanu, şef serviciu ISU în domeniul pregătirii generale: "Educaţia este cea mai importantă lecţie pentru copiii noştri, pentru care ISU derulează în permanenţă programe. Iniţiativa Asociaţiei Colectiv completează demersurile noastre."
Cartea lansată de asociaţia Colectiv e adresată celor 750.000 de elevi de scoală primară din Romania. Şi e o lecție de supraviețuire.
Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv, și tatăl unui tânăr care a murit în clubul cu același nume, acuză nepăsarea autorităților și a politicienilor. Şi n-a încetat să spere că putem schimba ceva.
Iancu Eugen, preşedintele Asociaţiei Colectiv: "Toate sfaturile din această carte sunt date de pompieri, pentru că partea tehnică este a lor. Noi am transformat această parte tehnică într-un limbaj pe care copiii să-l înţeleagă."
Copiii prezenţi au putut participa şi la o mică piesă de teatru cu tema lupta apei contra focului.
Potrivit statisticilor, în țară au loc peste 2.000 de incendii pe lună. Ard zilnic în jur de 70 de case, spații comerciale, pășuni sau mijloace de transport.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰