Antena Meniu Search
x

Absurd fără frontiere. La Mihăileşti, şoseaua de centură trece prin curtea unui sătean, chiar dacă patru metri mai departe e câmp

O familie din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, trăieşte o situaţie absurdă. Şoseaua de centură pe care vor să o construiască autorităţile trece prin curtea lor.

Vezi și

O familie din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, trăieşte o situaţie absurdă. Şoseaua de centură pe care vor să o construiască autorităţile trece prin curtea lor. Oamenii se judecă de 2 ani cu cei de la drumuri. Însă oficialii ridică din umeri. Centura e drum strategic pe care militarii americani vor ajunge mai repede în baza NATO de la Deveselu. Prin urmare, proiectul nu poate fi modificat.

Compania de drumuri vrea ca centura Mihăileşti să treacă fix prin acest punct, prin această curte, prin garajul casei. Practic, la câţiva metri de gard, când şoseau va fi gata vor trece tirurile. Absurdul merge şi mai departe. Casa familie Lungu ar fi putut fi ocolită. În partea opusă a locuinţei e câmp.

În 2008, au primit autorizaţie de la Primărie şi au ridicat casa. Familia Lungu nu ştia că fix prin curtea lor va trece un drum care va deservi centura. Era un lan de porumb.

Vasile Lungu, proprietarul casei: "M-au mâncat păduchii prin străinătate, m-au expropriat, m-au executat silit, fără acordul meu au venit şi mi-au luat pământul." Când în această toamnă au reînceput lucrările de compactare totul în casă tremura. 

Pe acelaşi subiect

Proprietarii au primit de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în jur de 5.000 de lei pentru garaj, teren, fosă septică şi instalaţia de scurgere. 

Cu toate că şoseaua ar putea fi mutată câţiva metri pentru a nu mai intra prin curte, autorităţile spun clar: e un drum strategic.

Centura Mihăileşti care are o lungime de 4 kilometri va costa aproape 7 milioane de euro şi ar fi trebuit să fie gata în urmă cu un an. Pe centură ar urma să circule convoaiele americane care să transporte armament dinspre Constanţa spre Bucureşti, Mihăileşti, Alexandria, Roşiorii de Vede şi să ajungă în baza Nato de la Deveselu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Absurd fără frontiere. La Mihăileşti, şoseaua de centură trece prin curtea unui sătean, chiar dacă patru metri mai departe e câmp