Antena Meniu Search
x

O hală de carne şi brânză era PERICOL pentru clienţi

Inspectorii sanitar-veterinari au închis cu totul o hală de carne şi de brânză din Bucureşti. Până când nu-şi curăţă frigiderele, mesele şi spaţiile de depozitare, comercianţii nu mai au voie să vândă nimic.

Vezi și

Comerciant: Brânză parfum. Înainte vindeam pe pietre, afară şi trăiam o sută de ani. Şi acum e cu curaţenie, cu aer condiţionat, cu tot. Brânza asta pleacă în Germania.

Inspector: Mănuşi aveţi?

Comerciant: Ce să fac cu mănuşile?

Să respecte normele de igienă impuse de lege. În halele din Capitală, însă, în goana după banii clienţilor, igiena e lăsată pe altă dată. Vine Crăciunul, iar lumea cumpără fără să se mai uite. Iar pentru faptul că pun mâna direct pe carne sau pe brânză, comerciaţii au o scuză simplă.

Comerciant: Mă spăl. Toată ziua mă spăl.

Nu este, însă, o explicaţie pe gustul inspectorilor sanitar-veterinari. Mai ales că, în unele magazine, carnea nu este nici măcar ţinută în frigider. Iar neregulile nu se opresc aici.

Inspector:  Doamnă, unde sunt actele?

Comerciant: Nu-l găsesc nu ştiu unde e. Îl am, dar nu ştiu unde. Nu-l găsesc.

Inspectorilor sanitar-veterinari este obligată să le răspundă. Iar dacă nu găseşte documentele cerute, o să găsească bani pentru amendă. Şi rămâne şi fără marfă.

Inspectorii au găsit destule nereguli încât să închidă tot.

Unităţi verificate, 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8800 ron, 21 de kilograme de carne confiscate şi suspendarea activităţii halei de producători, au declarat autorităţile.

Iar pe comercianţii ar putea să nu-i prindă Crăciunul la tarabe şi riscă să rămână cu marfa nevândută şi cu buzunarele goale.

Hala va sta închisă până când oamenii vor face curăţenie şi vor respecta legea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O hală de carne şi brânză era PERICOL pentru clienţi