Antena Meniu Search
x

S-au înmulţit agresiunile la adresa poliţiştilor, aşa că mai multe contravenţii s-ar putea transforma în infracţiuni

Sunt tot mai mulţi poliţişti agresaţi pe stradă. Prin urmare, se poartă discuţii pentru modificarea legii statutului lor.

Vezi și

Sunt tot mai mulţi poliţişti agresaţi pe stradă. Prin urmare, se poartă discuţii pentru modificarea legii statutului lor. Mai multe contravenţii s-ar putea transforma în infracţiuni. Şi s-ar putea mări şi amenzile pentru agresiune şi ultraj. Între timp, încă două cazuri au fost filmate de martori. În Dolj, un agent a fost lovit de un alt şofer, iar în Mureş, un cunoscut medic a devenit agresiv cu poliţiştii. 

A fost prins în timp ce încerca să comită o tâlhărie. Dar a refuzat să meargă la secţie. Poliţitul a fost lovit în drum spre secţie. Apoi a ajuns la spital. Între timp, colegii lui l-au dus pe agresor la recoltare de probe biologice. Bărbatul a ajuns în arest. Şi în Târgu Mureş, un cunoscut medic a fost încătuşat în stradă. 

Nu doar că i s-a întocmit dosar penal, dar medicul Benedek Imre a fost reţinut pentru 24 de ore. O atitudine fermă a poliţiştilor în acest caz. Una care se doreşte un exemplu. Aşa că în conducerea Ministerului de Interne se discută modificări clare ale statutului poliţistului. Surse din Minister ne-au dezvăluit unele dintre cele mai importante propuneri.

Amenda pentru refuzul legitimării va fi de trei ori mai mare. Folosirea cătuşelor se va face pe baza unui regulament precis care va include şi situaţia în care există agresiuni verbale, nu doar fizice. O altă modificare este aceea că se va implementa metoda "liniştirii" agresorului cu un dispozitiv cu electroşocuri. Dar, modificările nu se referă doar la şoferii agresivi. 

În legea actuală, orice s-ar întâmpla dincolo de aceast uşă, nicio prevedere nu îi permite poliţistului să intre fără să i se permită din interior. Una dintre modificările puse în discuţie se axează pe premisa de a-i permite poliţistului să intre, dacă are indiciile necesare ca înăuntru cineva este în pericol şi să extragă victima. 

Până la implementare, şi până când poliţiştii vor avea dispozitivele necesare, se descurcă cu ce au.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » S-au înmulţit agresiunile la adresa poliţiştilor, aşa că mai multe contravenţii s-ar putea transforma în infracţiuni