Antena Meniu Search
x

Asigurările pentru locuințe sunt apă de ploaie. Pagubele produse de furtuni nu sunt despăgubite de polița obligatorie

Aşadar, bani pentru a reface casele oamenilor ar putea veni doar de la Guvern. Firmele de asigurări nu oferă despăgubiri, deşi proprietarii au încheiată poliţa

Vezi și

Aşadar, bani pentru a reface casele oamenilor ar putea veni doar de la Guvern. Firmele de asigurări nu oferă despăgubiri, deşi proprietarii au încheiată poliţa obligatorie. Doar dacă distrugerile ar fi fost aduse de cutremur, alunecări de teren sau inundaţii ar fi fost ajutaţi. Legea asigurărilor, aşa cum arată acum, a fost criticată chiar de premier, care a anunţat că vrea să aducă schimbări.

Oamenii erau în pat când tavanul s-a prăbuşit peste ei. Vântul a smuls mai multe acoperişuri în judeţul Gorj. Şi, din nou, la Timişoara. În acest apartament, oamenii au strâns apa din casă cu găleata. Iar după astfel de momente, proprietarii îşi pun speranţa în asigurări. Dar află că poliţia obligatorie, pentru care plătesc între 10 şi 20 de euro pe an, oferă despăgubir DOAR în caz de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren. Aşa arată acum legea asigurărilor de locuinţe. 

Aberaţia legii merge şi mai departe. De exemplu, dacă această casă este distrusă din cauza furtunii proprietarul nu primeşte niciun leu despăgubire chiar dacă are asigurare obligatorie. Însă, proprietarul unui apartament din acest bloc de la etajul 8 este asigurat în caz de inundaţie, chiar dacă riscul de producere a evenimentului este chiar zero. 

Anomalia a fost sesizată şi de premierul Tudose, care vrea să aducă schimbări. 

Pe acelaşi subiect

Specialiştii din piaţa asigurărilor spun că noul pachetul ar trebuie să fie personalizat în funcţie de fenomenele specifice zonei. Legislaţia ar putea fi schimbată toamna aceasta, iar asigurarea obligatorie va acoperi furtunile şi incendiile. Însă, preţurile pentru astfel de poliţe ar urma să crească.

Pentru a scăpa de orice griji, în piaţă există poliţe facultative, care acoperă mai multe riscuri, dar sunt şi mai scumpe. 

<intra scris pe ecran> Din aproape nouă milioane de locuinţe, pentru mai puţin de două milioane de apartamente şi case au fost  încheiate poliţele obligatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Asigurările pentru locuințe sunt apă de ploaie. Pagubele produse de furtuni nu sunt despăgubite de polița obligatorie